ALRO redirecționează peste 500.000 m³ de oxigen către Secțiile de Terapie Intensivă

0
218

ALRO redirecționeze, începând cu finalul lunii octombrie 2021, cota sa lunară de oxigen către Secțiile de Terapie Intensivă, grav afectate de epidemia COVID-19. ALRO utilizează aproximativ 240.000 de metri cubi de oxigen tehnic pe lună în cadrul proceselor sale tehnologice, respectiv pentru a opera arzătoarele cuptoarelor utilizate pentru topirea aluminiului reciclat.

Potrivit directorului general, Gheorghe Dobra, au fost găsite soluții alternative de topire a aluminiului reciclat, iar oxigenul să ajungă în Secțiile de Terapie Intensivă, unde pacienții cu forme grave COVID au mare nevoie de el.

„Având în vedere criza de oxigen din sistemul sanitar românesc generată de cel de-al patrulea val de COVID-19, am decis să ne redirecționăm cota lunară de oxigen contractată de la furnizorul nostru în beneficiul comunității. Am găsit soluții alternative de topire a aluminiului reciclat, astfel încât aproximativ 500.000 de metri cubi de oxigen să poată fi puși la dispoziție sistemului de sănătate pentru Secțiile de Terapie Intensivă. Suntem încrezători că, ajutând personalul medical în eforturile sale de a depăși aceste vremuri fără precedent, sprijinim o revenire sigură și, sperăm cât mai rapidă a comunității noastre la normalitate”, a spus directorul general al ALRO Slatina, Gheorghe Dobra.

ALRO a donat în ultimele două luni o sumă suplimentară de 1,3 milioane RON pentru a sprijini sistemul de sănătate în lupta împotriva celui de-al patrulea val COVID-19.

Astfel, Alro a donat Spitalului Slatina 300.000 lei și 200.000 de lei Spitalului Municipal Caracal, sume importante de bani ajungând și la Spitalul Tulcea, la Fundația Spitalului Universitar de Urgență București și la Fundația Prof. Dr. „Matei Balș”.