A încetat din viață Aleksandr Klachkov, Director general adjunct – Inginer-șef PAO «ТМК»

0
914

Moartea prematură a acestuia este o pierdere ireparabilă pentru familie, prieteni, colegi și toți cei care l-au cunoscut.
Și-a dedicat companiei ТМК peste cincisprezece ani de activitate, aducând o contribuție de neprețuit la consolidarea poziției de lider a companiei. Cu participarea nemijlocită a domnului Aleksandr Klachkov au fost modernizate radical complexele de elaborare a oțelului în uzinelor din Rusia, SUA și TMK-RESITA, precum și producția de țevi. Au fost date în exploatare și modernizate atelierele de tratament termic la TMK-ARTROM, în Rusia și SUA, a început construcția atelierului de tratamente termice la STZ (Rusia). Lucrări de modernizare și punere în funcțiune a unor noi echipamente în atelierele de finisare, acoperire țevi, de control nedistructiv s-au realizat la TMK-ARTROM, în Rusia, SUA și ТМК-GIPI (Orientul Mijlociu). A fost dat în exploatare centrul tehnico-științific în Houston, a fost demarată construcția centrului tehnico-științific Skolkovo. Sub îndrumarea domnului Aleksandr Klachkov a fost implementat sistemul corporativ de îmbunătățiri, sistemul de protecție a muncii, de securitate industrială și ecologică. Pentru activitatea sa îndelungată şi remarcabilă, a primit distincții de stat și corporative.
Aleksandr Klachkov a fost o persoană extraordinară. A iubit viața, a fost un sprijin de încredere pentru cei apropiați, s-a bucurat de un respect deosebit din partea colegilor. Un om cu inimă mare, deschis și receptiv, răspândea în jurul său doar energie pozitivă, fiind un exemplu de perseverență în căutarea de soluții noi și eficiente. Așa va rămâne pentru totdeauna în memoria și inimile noastre!
Transmitem sincere condoleanțe rudelor și apropiaților domnului Aleksandr Klachkov.

Conducerea și colectivul Diviziei Europene TMK