Încă o lovitură pentru părinții fetelor ucise de Gheorghe Dincă

0
794

În timp ce părinții îndoliați ai victimelor lui Gheorghe Dincă sunt puși să plătească pentru orice cerere făcută în dosar, pentru criminal se fac ședințe speciale, pentru ca acesta să beneficieze de gratuitate, conform legii.
În urmă cu o săptămână, magistrații au ținut o ședință, pentru a repara o eroare uriașă: îl puseseră, din greșeală, pe Gheorghe Dincă, să-și plătească avocatul. Însă, cum orice infractor beneficiază de apărare gratuită, din partea statului, magistrații au fost nevoiți să facă modificările cuvenite:
Înlătură omisiunea vădită din conţinutul minutei încheierii din 30.09.2020 pronunţată de Curtea de Apel Craiova în dosarul nr. …, în sensul că onorariul apărătorilor din oficiu pentru inculpaţii Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, rămâne în sarcina statului. Dispune efectuarea cuvenitelor mențiuni. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 31.03.2021”.
La finele anului trecut, judecătorii au respins cererea de strămutare a Monicăi Melencu, mama Luizei, obligând-o pe femeia căreia i-a fost ucisă fata să plătească și cheltuielile de judecată. „Respinge, ca inadmisibilă, cererea de strămutare formulată de petenta Melencu Monica Georgeta. În baza art 275 alin 2 Cpp ,obligă petenta la 25 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 275 alin. 6 C.p.p., onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii-inculpaţi Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, rămân în sarcina statului. Fără cale de atac”, au decis judecătorii.
Același răspuns l-au primit și părinții Alexandrei Măceșanu, fata ucisă cu ajutorul poliției, care a abandonat-o în mâinile criminalului. La fel ca și în cazul Monicăi Melencu, Curtea de Apel Craiova i-a obligat pe Ion şi Tudoriţa Măceşanu să plătească şi cheltuielile judiciare, câte 25 de lei de fiecare, fiindcă au deranjat instanța. În schimb, cel care a răpit-o pe fetița soților Măceșanu, a violat-o, a ucis-o și i-a incendiat cadavrul a avut parte de avocat din oficiu, plătit din banii contribuabililor.