Triplă lansare de carte, la Biblioteca Județeană ”Ion Minulescu” Slatina

0
906

Sâmbătă, 20 martie 2021, la sărbătorirea în avans, a ZILEI INTERNAȚIONALE A POEZIEI, în cadrul Asociației Liga Scriitorilor Filiala Olt, a avut loc o triplă lansare de carte. Frumosul eveniment a fost găzduit de Biblioteca Județeană ”Ion Minulescu” Slatina.
Poeta RODICA PAVEL a prezentat publicului volumul său de versuri intitulat ”TOAMNA LUI SEBASTIAN”. Cartea este dedicată fiului scriitoarei, Sebastian după cum reiese și din titlul acesteia, fiu ce s-a lăsat așteptat mai bine de 12 ani după cum susține chiar autoarea. În acesată operă, poeta abordează teme precum viața la țară, copilăria și dragostea pentru familie, bunici și părinți. Versurile din ”TOAMNA LUI SEBASTIAN” sunt încărcate de sensibilitate, puritate, născute dintr-un suflet nobil, care cunoaște atât greutățile vieții cât și bucuriile acesteia.
Cea de-a doua carte care a fost lansată în această zi mare aparține lui CĂLIN GRIGORE și se intitulează „DINCOLO DE GALAXIE”. Deși, opera mai are nevoie de câteva retușuri, cititorii vor descoperi în paginile sale teme precum casa părintească, viața, trecerea timpului și chiar dragostea.
Ultima carte ce a fost lansată în cursul zilei de sâmbătă este volumul de epigrame „DOAMNA CU…TOPORU’ apărut sub atenta supraveghere a autorilor ȘTEFANIA MARINEANU și NICOLAE TOPOR. Talentul și imaginația celor doi autori ating cote nebănuite, completându-se perfect și abordând teme precum viața de familie, diferențele sociale, nivelul de trai și chiar politica. Acest volum vine ca un balsam peste sufletele chinuite de această pandemie, aducându-le un strop de bucurie în inimă și un zâmbet pe față:
În țara asta n-au mai fost parale
Să facă șefii și ceva spitale…
Și-atunci biserici au făcut la greu,
Să ia ștafeta bunul Dumnezeu. (BISERICI ÎN CURTEA SPITALELOR)

Un lucru este evident:
La noi nu e ca-n occident…
Când drumuri se făceau la ei,
Făceam și noi doar … mititei. (VREM O ȚARĂ CA AFARĂ)

Toate cele trei volume merită citite de iubitorii de cuvânt!