TMK Reşiţa a produs 3,5 milioane de tone de ţaglă

0
250

REȘIȚA – Combinatul siderurgic a atins marţi, 23 februarie 2021, o producţie de 3,5 milioane de tone pe maşina de turnare continuă, instalată în 2007!
În anul în care Uzina de fier din Reșița (astăzi TMK Reșița) împlinește 250 de ani de activitate metalurgică neîntreruptă, iar Grupul TMK aniversează 20 de ani de la înființare, în cadrul complexului metalurgic TMK Reșița și TMK Artrom Slatina au loc câteva evenimente semnificative. Cele două uzine produc împreună semifabricate turnate continue și ţevi pentru aplicaţii industriale (ţevi pentru industria auto, energetică, prelucrări mecanice, construcţii, etc).

În această lună, TMK Artrom Slatina a atins pragul de un milion de tone de ţevi din oţel fără sudură. În 23 februarie, TMK Reșița a atins performanţa producerii a 3,5 milioane de tone semifabricate turnate continue (ţaglă rotundă și bloom) și 4,3 milioane de tone de oțel lichid produs de când uzina face parte din grupul TMK. Produsele complexului metalurgic sunt livrate către aproximativ 400 de clienți din peste 40 de țări, pe patru continente, iar investițiile din ultimii ani urmăresc creşterea calităţii produselor.

„Mulțumim tuturor partenerilor noștri pentru încrederea acordată produselor noastre și în special angajaților noștri fără de care aceste rezultate nu ar fi fost posibile“, ne-a declarat directorul executiv al TMK Reşiţa, Romulus Ioan. La ora actuală, uzina reşiţeană are în jur de 770 de angajaţi.

Sursă: www.caon.ro