Incendiu în comuna Crâmpoia

0
415

Pompierii Detașamentului Slatina au acționat, noaptea trecută, în comuna Crâmpoia, acolo unde acoperișul unei case și bunurile dintr-o camera de locuit au fost cuprinse de flăcări.

La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta la acoperișul casei și la bunurile dintr-o camera de locuit, cu flacără și degajări mari de fum, cu posibilități de propagare la întreaga locuință.

Intervenția pompierilor a durat aproximativ două ore și jumătate, fiind salvate șase camere de locuit, două băi, o bucătărie și bunurile din acestea, dar și 50 de metri pătrați din acoperișul casei. În schimb, bunurile dintr-o camera de locuit și aproximativ 150 de metri pătrați de acoperiș au ars complet.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat sau neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Pompierii olteni reamintesc cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte, deteriorate sau neizolate corespunzător:

-coşurile de fum se vor curăţa periodic, în mod obligatoriu la începutul sezonului rece, verifica și repara, dacă este cazul;
-în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se va aplica un strat de var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
-coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.