Traseist de Olt, pe lista lui Barna

0
1748

„Oameni noi” și „politicieni integri” – acestea sunt mesajele favorite ale celor din USR PLUS atunci când vorbesc alegătorilor despre oferta lor politică, inclusiv cea pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.
La o privire mai atentă însă, această propagandă nu stă deloc în picioare, USR PLUS închizând ochii la problemele de integritate din propriile rânduri și promovând politicieni contestați, trecuți prin mai multe partide și chiar cu dosare penale.
De pildă, problemele de moralitate politică ale USR PLUS sunt evidente în județul Olt. Capul de listă al USR PLUS pentru Camera Deputaților în acest județ e Fănel Bădici, fost membru al PSD.
Bădici, care candidează pentru a fi ales deputat de Olt, provine din pepiniera de tineri pesediști girați personal de baronul pesedist al județului, cunoscutul Paul Stănescu. În 2012, actualul userist Fănel Bădici a candidat pentru consiliul local al localității Izbiceni din partea Partidului Social Democrat, iar lista pe care se afla numele lui Bădici poartă semnătura lui Paul Stănescu (pe atunci șeful pesediștilor olteni, azi secretarul general al PSD la nivel național).
Departe de a fi o piedică pentru promovarea în USR PLUS Olt, fosta apartenență la PSD pare să-i fi slujit bine lui Fănel Bădici. Înainte de a ținti la funcția de deputat, Fănel Bădici a fost candidatul USR PLUS pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Olt la alegerile locale din 27 septembrie. Alegătorii din județ au preferat însă un pesedist, iar lui Felix Bădici i s-a găsit, în compensație, o poziție în fruntea listei USR PLUS pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare.
Straniu e însă că Felix Bădici continuă în mod nonșalant să promoveze mesajul de integritate al USR PLUS, în ciuda problemelor lui personale. „Orice e realizabil cu o conducere integră. Insist pe această idee: orice se poate face dacă ai integritate”, declara senin Bădici înaintea alegerilor locale, considerând probabil că traseismul politic e perfect compatibil cu integritatea în politică.
E de menționat că organizația USR PLUS din Olt nu se află la primul scandal, fostul șef al USR Olt fiind prins la volan cu permisul suspendat, lucru pentru care i s-a întocmit dosar penal și care a determinat în cele din urmă demisia lui din fruntea organizației.