Șoc total în Dosarul Caracal

0
826

Primul termen în procesul în care Gheorghe Dincă e judecat pentru uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu va fi miercuri, 21 octombrie, la Tribunalul Olt.

Miercuri, la Tribunalul Olt, va fi primul termen al procesului în care Gheorghe Dincă e judecat pentru uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu. Judecătoarea Cotoi a anunţat că nu va permite accesul presei în sala de judecată. Singurii care pot asista la proces sunt rudele victimelor şi avocaţii lor.

“În contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19 la nivel naţional şi a necesităţii protejării cu prioritate a sănătăţii persoanelor participante la procedurile judiciare, preşedintele completului de judecată nu va permite accesul în sală de judecată la data de 21.10.2020 a altor persoane (asa cum sunt reporterii), în afară celor prevăzute de lege”, a transmis Tribunalul Olt.

Gheorghe Dincă este acuzat în acest dosar de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol, profanare de cadavre, răpire. Dosarul Caracal a fost trimis în ianuarie 2020 de DIICOT în instanţă, urmând să fie judecat de Tribunalul Olt.

“Prin rechizitoriul din data de 10.01.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor D.G. si R.S., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre”, anunţă DIICOT, referindu-se la Gheorghe Dinca şi la Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu.