Oamenii legii cu ochii pe bicicliști

0
319

Polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au derulat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, în special indisciplina bicicliștilor și a pietonilor.
În urma acestei acțiuni, oamenii legii au constatat 3 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 266 de sancțiuni contravenționale (dintre care 195 au fost aplicate bicicliștilor). Dintre abaterile săvârșite de bicicliști, 42 au fost depistați sub influența alcoolului, 2 fără a purta veste reflectorizante, 21 având defecțiuni la sistemul de frânare/ lipsă sistem sonor biciclete și 6 efectuând traversări neregulamentare.
La nivel județului Olt, de la începutul anului și până în prezent pe drumurile publice s-au înregistrat 42 de accidente, produse pe fondul indisciplinei bicicliștilor. În urma acestor accidente, 2 persoane au decedat, 12 au fost rănite grav și alte 28 de persoane au fost rănite ușor.