Sărbătoare la Slatina. CSM Slatina a promovat în Liga a II-a

0
849
CSM Slatina a promovat în Liga a II-a, după ce, duminică, 9 august, a câștigat meciul retur cu Progresul Spartac, cu scorul 1-0, golul fiind marcat de Marian Manea, în minutul 62. Astfel, la zece ani distanță, Slatina va avea din nou echipă în Liga a II-a.
Prima repriză a fost echilibrată, cu o posesie mai bună pentru Spartac.
În minutul 37 a avut loc una dintre cele mai importante acțiuni din prima repriză. Doman a luat o acțiune pe cont propriu, pe partea dreaptă, obținând o lovitură de colț. Cornerul a fost executat de Vasile Gheorghe, iar Vlada a reluat cu capul din cinci metri puțin peste poartă.
În replică, oaspeții ar fi putut deschide scorul în minutul 40 prin Donca care a șutat puternic de la 30 de metri, însă portarul Grecu a scos de sub transversală.
În prelungirile primei reprize, la o pătrundere în suprafața de pedeapsă, Vlada a fost faultat de portarul Voican, iar arbitrul întâlnirii a acordat 11 metri. A executat căpitanul echipei, Vasile Gheorghe, care a trimis în bară, iar socrul a rămas alb la pauză.
În minutul 62, slătinenii au deschis scorul. Ceapă a obținut o lovitură de colt de pe partea stângă, care a fost executată bine de Vasile Gheorghe în suprafața de pedeapsă, Marian Manea reluând cu capul în poartă.
CSM Slatina a jucat în inferioritate numerică din minutul 74, Marian Vlada fiind eliminat după ce a primit cel de al doilea galben pentru o intrare dură asupra lui Boiangiu.
Meciul retur din cadrul barajului de promovare în Liga a II-a avut loc pe Stadionul „1 Mai” fără spectatori din cauza măsurilor impuse de autorități în contextul epidemiei de coronavirus.
În partida tur, slătinenii s-au impus la București, cu scorul 1-0, unicul gol al partidei fiind marcat, în prelungiri, de Vasile Gheorghe, care a executat bine lovitura de pedeapsă obținută de Cătălin Doman.
CSM Slatina: Nicușor Grecu, Toma Bodri, George Cotigă, Marian Manea, Alin Demici, Dorin Toma, Vasile Gheorghe (min. 90 Laurențiu Ana), Constantin Radu (min. 45 Necșulescu), Cătălin Doman (min. 82 Ovidiu Popescu) , Rareș Deta (min. 45 Ceapă), Marian Vlada. Antrenor: Mihai Ianovschi.
Progresul Spartac: Andrei Voican, Daniel Parfeon, Lucian Acasandrei, Nicolae Leafu, Mihai Sandru, Florin Geană, Leonard Boiangiu, Mircea Donca, Răzvan Milea, Giovani Petcu (min. 45 Tudorache), Ciprian Stanciu. Antrenor: Andrei Erimia.