Pro România, fără candidați în câteva localități din Olt. Niță merge pe mâna lui Bălașa pentru Slatina

0
1142

Marius Bălașa este candidatul PRO România la funcția de primar al Slatinei, acesta fiind anunțat oficial în cadrul unei conferință de presă ce a avut loc, joi, 6 august. Bălaşa, care în prezent este director al Casei Corpului Didactic, a candidat și în urmă cu patru ani, fiind candidatul PNL pentru funcţia de primar al Slatinei.

Acesta a precizat că scena politică din Slatina s-a echilibrat.

„În cadrul partidului această decizie a fost luată din primăvară, dar din cauza stării de urgenţă şi, acum, în această stare de confuzie – se ţin, nu se ţin alegeri – abia acum vin oficial cu candidatura mea la funcţia de primar al Slatinei. Nu a fost o decizie uşoară, pentru că în această perioadă în care ne aflăm, şi în Olt, şi în România, nu aş fi crezut că se vor organiza alegeri. Părerea mea este că ar trebui amânate alegerile. Dar ne supunem voinţei Guvernului şi Parlamentului. (…) Scena politică din Slatina s-a echilibrat. Acum sunt trei partide care contează și care vor lua marea majoritate, Pro România, PSD și PNL. Cred că Pro România are cel mai bun candidat și din acest motiv spun că scena politică s-a echilibrat. Nu cred că vreun partid mai reușește să ia majoritatea în CL”, a spus Bălașa, care nu și-a prezentat încă programul său pentru Slatina.

Dacă la Slatina lucrurile sunt clare în privința profesorului Marius Bălașa, Pro România nu are candidați în câteva localități din mediul rural.

Liderul organizaţiei judeţene Olt, deputatul Mihai Niţă, spune că oamenii săi au fost amenințați.

„Partidul PRO România este pregătit să depună dosare pentru candidatură în 103 localități, mai avem câteva zile în care ne putem mișca. Sperăm ca în județul Olt, Pro România să câștige alegerile la primării, la orașe să avem un primar și cinci șase primari în mediul rural. Nu o spun de a încuraja pe nimeni, aceasta este realitatea, s-a muncit foarte mult. Din analizele noastre, trebuie să avem 200-210 consilieri locali. La CJ Olt ne gândim la cinci consilieri, așa că Pro România are gânduri mari. Candidatul nostru de la Slatina este Marius Bălașa, obiectivul nostru este să câștigăm primăria. Plecăm în campanie cu acest gând. Sub cinci consilieri locali înseamnă că se întâmplă ceva de astăzi și până la alegeri. Avem șanse mari să câștigăm alegerile la Drăgănești, Leleasca, Tătulești, Schitu, Brebeni, Traian și Tufeni. Nu au stabilit candidați la Fălcoiu, Sâmburești, Rotunda, Rusănești.  În aceste localități nu că nu am găsit oameni care să candideze sau să susțină Pro România, oamenii pe care i-am adus la partid în câteva localități efectiv au fost amenințați de către primari că vor avea mari necazuri dacă vor candida de la Pro România. Acesta este motivul! Este rușinos ca în secolul XXI să existe asemenea aberații. Să nu înțelegi că trăim într-un stat de drept, stat democratic”, a spus Niță.