Oltul, fără faza județeană a Cupei României. Ce spune un primar de comună

0
322

Atipic din cauza epidemiei de COVID-19, fotbalul județean a suferit teribil, în acest an. Totul a fost dat peste cap, iar campionatul a fost înghețat, atât jocurile din Liga a IV-a, cât și cele din Liga a V-a.

Totodată, Oltul nu va avea faza județeană a Cupei României.

„În ceea ce privește Cupa României – etapa județeană, ediția 2020, aceasta nu se va mai finaliza din cauza faptului că timpul avut la dispoziție până la transmiterea câștigătoarei către Federația Română de Fotbal – 5 August 2020 este insuficient pentru programarea celor cinci etape rămase de disputat, urmând ca județul Olt să nu aibă reprezentantă în faza naționala, ediția 2020/2021”, se arată în decizia AJF Olt.

Ca să joace, echipele sunt obligate să testeze la COVID-19 loturile de jucători, staff-ul tehnic, arbitri și observatorii. Astfel, costurile cu testarea ar putea ajunge chiar și la 7.500 de lei, o sumă importantă pentru o echipă din județ.

Primarul din Oporelu, Valerin Burciu, a precizat că nu ar dispune de această sumă ca să testeze toți jucătorii din lot.

„Ar fi fost imposibil să le facem testele jucătorilor. Nu avem fonduri pentru acest lucru, chiar nu aveam posibilități și ce rost mai are să jucăm. Sănătatea este cea mai importantă. Avem în lot foști fotbaliști, care joacă de plăcere”, a precizat primarul din Oporelu.