Un bărbat din Pleșoiu, al 15-lea deces din Olt din cauza COVID-19

0
1213

Două decese au fost raportate sâmbătă, 11 iulie, în județul Olt. După decesul bărbatului, de 61 de ani, din Slatina, un alt oltean a murit din cauza virusului SARS-COV2. Este vorba despre un bărbat, de 76 de ani, din Pleșoiu. Acesta a fost internat pe 24 iunie și a decedat pe 11 iulie. Potrivit Prefecturii Olt, acesta avea hipertensiune arterială, grad 2.

Sâmbătă, la nivelul județului Olt au fost confirmate 26 de cazuri COVID-19, printre persoanele confirmate pozitiv sunt cinci cadre ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, un cadru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt şi trei asistente medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt.

Grav este că 49 de olteni confirmați cu COVID-19, care primeau tratament de specialitate în unitățile medicale din județ, au solicitat externarea la cerere.

„Persoanele care s-au externat la cerere şi cele care au refuzat internarea au fost atenţionate cu privire la faptul că dacă nu respectă recomandarea de autoizolare riscă să intre sub incidenţa legii conform art. 352 din Noul Cod Penal (Infracţiuni contra sănătăţii publice – Zădărnicirea combaterii bolilor) şi să sufere consecinţele săvârşirii acestei fapte”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică, astăzi 11 iulie, situația epidemiologică la nivelul județului Olt se prezintă astfel:

-Număr persoane confirmate Covid-19 de la începutul pandemiei: 365;

-Număr persoane externate de la începutul pandemiei: 225, din care:

– persoane vindecate: 176;

– persoane externate la cerere: 49;

-Număr persoane pozitive care au refuzat internarea și sunt izolate la domiciliu: 26;

-Număr persoane internate confirmate Covid-19: 99;

-Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 15;

-Număr total de probe recoltate Covid-19 de la începutul pandemiei: 4.853.