Probleme pentru fermierii olteni care au cerut subvenția în Programul Usturoiul

0
345

238 de fermieri olteni s-au înscris în Programul Usturoiul, însă mulți se confruntă cu probleme.

La câțiva fermieri, inspectorii Direcției Agricole Județene (DAJ) Olt nu au mai găsit usturoi pe câmp atunci când au vrut să facă controalele.

Directorul DAJ Olt, Gabriela Andronie, a precizat că mulți fermieri au scos usturoiul pentru ca acesta să nu se strice pe câmp din cauza ploilor.

„Nu am finalizat controalele, mai sunt fermieri de verificat. A fost puțin mai complicat, din cauza ploilor nu am putut face controalele, pentru că era în câmp deschis și era noroi. Oamenii au scos usturoiul, pentru că a plouat mult. Când s-au dus inspectorii în control, nu au mai găsit usturoiul în teren. Degeaba spune că a avut, dacă nu s-a făcut evaluarea cantității. Trebuia să facă dovada că de pe sola respectivă face cantitatea. Au fost fermieri care s-au încadrat doar pentru o parcelă sau două, dar subvenția o va primi doar pe suprafețele pe care a avut cantitatea. La usturoi începe valorificarea de la 1 iulie, dar au scos usturoiul din cauza vremii, pentru că a plouat mult și se strica în pământ”, a spus Andronie.

Sprijinul financiar este de maximum 3.000 euro la hectar.