Prefectul cere Ministerului Sănătății să trimită Corpul de Control, la Ambulanța Olt

0
722

15 angajați de la Serviciul de Ambulanță Olt sunt infectați cu coronavirus. Astfel, la Prefectura Olt a avut loc o ședință de lucru a Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pentru a stabili împrejurările și măsurile urgente dispuse în cazul focarului de infecție Covid-19 la nivelul Serviciului Județean de Ambulanță Olt.

Potrivit Prefecturii Olt a fost stabilit un plan de măsuri la nivelul Serviciului de Ambulanță Județean Olt pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

„În cadrul ședinței de astăzi a Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase s-au stabilit adoptarea, de urgență, a unui plan de măsuri la nivelul SJA Olt, în ceea ce privește respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus în rândul personalului propriu. Totodată, va avea loc testarea tuturor angajaților din cadrul SJA Olt și izolarea la domiciliu a tuturor contacților direcți ai cazurilor confirmate și identificarea tuturor contacților direcți din rândul pacienților asupra cărora s-au efectuat intervenții din partea medicilor și asistenților S.J.A. confirmați pozitiv”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Totodată, prefectul de Olt, Florin Homorean, a solicitat Ministerului Sănătății efectuarea de către Corpul de Control a unei verificări la SAJ Olt.

„De asemenea, prefectul județului Olt a solicitat Ministerului Sănătății efectuarea de către Corpul de Control a unei verificări asupra modului de gestionare a activității Serviciului Județean de Ambulanță Olt, în contextul epidemiei generate de noul Coronavirus”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Olt.

Pe 18 mai a fost confirmat primul caz pozitiv cu infecția Covid-19 în rândul angajaților de la Serviciului Județean de Ambulanță Olt. În momentul confirmării probei, Direcția de Sănătate Publică Olt a procedat la testarea a 50 de angajați. Din cele 30 de probe lucrate, 12 angajați au fost confirmați pozitiv cu infecția Covid-19 în data de 20 mai, iar astăzi au fost lucrate și celelalte 20 de probe, cu rezultat pozitiv pentru două persoane.

Potrivit autorităților, toți angajați confirmați pozitiv au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Slatina sub supraveghere medicală și tratament, cu stare generală bună.