Ce se întâmplă cu reabilitarea Podului Olt

1
1214

Un consorțiu italian va reabilita Podul Olt, contractul de atribuire fiind semnat în vara anului 2018. Numai că planurile constructorului italian au fost date peste cap de epidemia de coronavirus.

Directorul SDN Slatina, Adrian Motorga, a precizat că firma ce va reabilita podul rutier de peste Olt a trimis o notificare prin care explică că nu poate executa lucrări pe perioada Stării de urgență.

„La Podul Olt constructorul a făcut o notificare că pe perioada Stării de urgență nu poate executa lucrări, pentru că o mare parte din personal și utilajele sunt din Italia. Și acolo a fost Stare de urgență ca și la noi. Așteptăm să vedem după data de 15 mai, să-i notificăm încă o data să vedem ce ne răspund”, a spus Motorga.

În ultimii ani, tot mai multe gropi au apărut în covorul asfaltic din Podul Olt, acestea fiind cârpite de drumari. La fiecare reparație de acest gen, traficul de la intrarea din Slatina devine un coșmar, pentru că, de regulă se circulă doar pe sensul care nu este afectat. Începerea amplelor lucrări de reabilitarea înseamnă și stabilirea unei rute ocolitoare, însă aceasta nu a fost încă anunțată.

O variantă de ocolire a Podului Olt ar fi traseul Slatina-Curtișoara-Moșteni-Strejești.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.