Situația epidemiologică din județ. 48 de olteni au COVID-19, două decese

0
703

Potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Olt, la nivelul județului Olt sunt confirmate 48 de persoane infectate cu virusul COVID-19. Astăzi, nu a fost raportat niciun caz nou. În schimb, Oltul a înregistrat al doilea deces din cauza COVID-19. Este vorba despre bărbatul, de 57 de ani, din Șerbănești. Zilele trecute a fost înmormântată și femeia, de 54 de ani, din Scărișoara, care a decedat la Craiova, și ea confirmată cu coronavirus.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14 au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, una părăsind unitatea medicală chiar joi, 7 mai.

32 de olteni primesc în continuare tratament de specialitate în unitățile medicale.

„Până acum, 32 persoane diagnosticate pozitiv cu infecția cu COVID-19 se află internate în spital. Au fost înregistrate două decese ale unor persoane confirmate cu virusul COVID-19. În județul Olt, în carantină instituționalizată sunt 235 de persoane. Alte 823 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medical”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Potrivit autorităților din județ, până la acest moment, pentru județul nostru, au fost prelucrate 1.255 de teste COVID-19, dintre care cinci teste în ultimele 24 de ore.