Pensiuni din Vâlcea, închise de Protecția Consumatorilor. Mizerie și produse expirate, în bucătării

0
503

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a continuat seria controalelor. După neregulile constatate în Olt, inspectorii au ajuns și în Vâlcea.

Sub coordonarea Președintelui ANPC, Eduardt Cozminschi, echipele Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Vâlcea au efectuat comtroale la unitățile care asigură servicii de cazare și catering pentru persoanele aflate în carantină instituționalizată, în acest județ.

Două pensiuni au fost închise o jumătate de an din cazua neregulilor descoperite.

„În urma acțiunilor desfășurate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 77.000 lei, fiind verificate următoarele locații: Pensiunea Supca (însoțită de măsura complementară a opririi de la utilizare a camerelor care prezintă nereguli până la remedierea deficiențelor), Pensiunea Bulevard, Pensiunea VFM (împreună cu măsura complementară de oprirea a activității până la șase luni), precum și firma de catering SC Cinecitta SRL”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Dacă în camere au fost descoperite lenjerii murdare, toalete neigienice și defecte, cele mai multe nereguli au fost în bucătării. Inspectorii au descoperit produse expirate și neetichetate, cât despre igienă nici nu poate fi vorba.

Potrivit ANPC, abaterile constatate, în timpul acțiunilor de control au fost:

  • nerespectarea condițiilor de depozitare a alimentelor;
  • folosirea de materii prime cu durata valabilității depășită sau care nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare;
  • schimbarea stării termice a produselor;
  • în spaţiile de pregătire a preparatelor culinare se utilizau ustensile depreciate, iar condiţiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.

ANPC va continua campania de verificări și în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea și viața consumatorilor nu este pusă în pericol în zonele de comercializare, precum și că drepturile consumatorilor sunt respectate cu strictețe, acestea reprezentând prioritatea activității instituției.