Cinci medici, cetățeni de onoare ai Slatinei

0
1149

Evenimentul ”Zilelor Orașului Slatina” a continuat miercuri cu Gala Superlativelor. În cadrul acestui eveniment au primit distincția de „Cetățean de onoare”  cinci medici care au reușit intervenții în premieră la Slatina, anul trecut. Medicii de fală ai Slatinei sunt: Renică Diaconescu, Ela Rusoiu, George Craioveanu, Mădălin Săndulescu și Andrei Ştefănescu

Domnul doctor Renică Diaconescu a devenit doctor în științe medicale în anul 2000,
disciplina Histologie cu lucrarea : „Modificări vasculare sechelare după accidente vasculare
cerebrale. Studiul histologic al modificărilor peretului vascular cerebral”. Este în prezent, membru al Societății de Neurologie din România și membru al Academiei Europene de Neurologie.

Echipa de medici formată coordonată de domnul doctor George Craioveanu, formată din
doamna Ela Rusoiu, domnul Andrei Ștefănescu și domnul Mădălin Săndulescu, ajutați de un IT-ist, au reușit o intervenție complexă, rară, cu ajutorul tehnologiei 3D. Aceștia practică medicina în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina la Compartimentul de Chirurgie Orală şi MaxiloFacială și Chirurgie Plastică.

Pentru prima dată, medicii specialiști slătineni au extirpat o tumoră și au reconstruit
mandibula unui pacient, folosind această nouă tehnică, în baza imaginilor obținute la computerul tomograf. Pacientului i-a fost eliminată toată partea din mandibulă, afectată grav de tumoră, iar apoi a fost făcută reconstrucția.

Domnul doctor George Craioveanu este medic primar în cadrul Spitalului de urgență Slatina din anul 2014, specializarea Chirurgie Orală și Maxilo-facială. S-a evidențiat în acest domeniu începând cu anul 2010, printre cele mai remarcabile activități fiind operațiile efectuate în cadrul Spitalului militar Ulm din Germania în anul 2011. Este membru al Societății Române de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială și al Asociației Europene de Chirurgie Cranio-Maxilo-Facială.

Medicul Mădălin Săndulescu este specialist în Chirurgie orală și Maxilo-Facială la Spitalul
Județean de Urgență Slatina din anul 2015. A efectuat în domeniul medical intervenții chirugicale precum: reducere și osteosinteza a fracturilor etajului inferior mijlociu și superior al teritoriului maxilo-facial (peste 100 de intervenții), extirpare de tumori superficiale ale feței și gâtului cu plastie imediată folosind lambouri locale (50 intervenții). Este membru al Asociației Europene de Chirrurgie Cranio Maxilo-Facială.

Domnul Răzvan Ștefănescu, membru al Asociației Chirurgilor Plastici din România, este
medic primar la Spitalul Județean Slatina la Secția de Chirurgie Plastică și Microchirurgie
Reconstructivă din anul 2014. A efectuat, printre altele, intervenții chirurgicale precum:
Reconstrucția de limbă cu lambou radial, reconstrucția cavității intraorale prin tehnici
microchirurgicale, acestea fiind prezentate în cadrul Zilelor Medicale Slătinene din anii 2017,2018 și 2019.

Doamna Ela Rusoiu, medic primar la Spitalul Județean de Urgență Slatina din anul 2015, a obținut diploma de licență pe specializarea stomatologie în anul 2006. A participat la cursuri de specializare internaționale organizate în țara noastră, fiind medic specialist chirurgie orală și maxilo-facială din cadrul spitalului Slatina (perioada 2007-2015).