AVERTISMENT al ofițerilor ANTICORUPȚIE la adresa directorilor școlilor de șoferi și instructorilor auto din Olt

0
1656

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au desfășurat activități de prevenire a corupției precum și activităţi de popularizare a sistemului Call-Center anticorupție 0800.806.806, în cadrul campaniei ,,TU POȚI FACE LUMINĂ”.

  În acest context, miercuri 23 octombrie, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Olt au susținut o activitate de informare preventivă anticorupţie cu reprezentanții școlilor de șoferi de pe raza județului Olt și au fost înmânate acestora, precum și candidaților pentru obținerea permisului de conducere auto, pliante și flyere.

În scopul prevenirii unor fapte de corupţie care pot apărea în relația cu lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne, precum și pentru formarea unei atitudini anticorupție și a unui comportament responsabil și proactiv în rândul angajaților școlilor de șoferi, dar și a candidaților prezenți pentru obținerea permisului de conducere auto, ofițerii Direcţiei Generale Anticorupţie, prin informațiile prezentate, au urmărit conştientizarea participanților cu privire la atitudinea ce trebuie adoptată faţă de faptele de corupţie, consecinţele implicării în astfel de fapte și modalitățile de sesizare a acestora, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție Olt.

Organizarea sesiunii de informare preventivă, la care au participat directori ai şcolilor de şoferi şi instructori auto, a avut ca obiective relația cetățean – funcționar M.A.I., menținerea unui climat de integritate, promovarea competențelor D.G.A., și a liniei gratuite Call-Center anticorupție 0800.806.806.

Totodată au fost prezentate măsurile propuse prin Planul de Integritate pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în perioada 2017-2020, cu referire directă la obiectivul specific privind ”Creşterea integrităţii, reducerea vulnerabilităţilor şi a riscurilor de corupţie în domeniul regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor”. De asemenea, le-au fost aduse la cunoștință datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Olt – str. Primăverii nr. 15, telefon0249/431002, e-mail olt.dga@mai.gov.ro