Se rupe Alianța PSD – ALDE în Olt ? Iată ce spune președintele executiv al PSD Olt

0
973

Ieșirea ALDE de la guvernare, se pare că, nu va schimba situația pe plan local.

Președintele executiv PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat, joi, că deocamdată reprezentanții organizației nu au avut nicio discuție cu cei de la ALDE și nici nu se va întâmpla acest lucru înaintea unei consultări în cadrul organizației județene a PSD. „Nu am avut nici o discuție cu cei de la ALDE până în momentul de față și nici nu putem avea vreo discuție până nu avem și noi o consultare în cadrul organizației județene, în forurile statutare. Până în acest moment nu am avut această întâlnire. Așa cum se știe, majoritatea parlamentarilor de Olt, inclusiv domnul președinte Paul Stănescu, urmează ca la finalul săptămânii să se afle la Mamaia, acolo unde are loc întâlnirea grupurilor parlamentare reunite înaintea începerii sesiunii de toamnă. În acest moment nu pot să spun nici că vor ieși din această alianță locală, care n-are nici o legătură cu alianța națională, dar nici nu pot spune că o vom păstra”, a declarat Marius Oprescu.

În urmă cu două zile, președintele ALDE Olt, deputatul Mihai Niță, declara că, deocamdată, alianța ALDE – PSD continuă la nivel local.

Conducerea ALDE a decis, luni, ca formațiunea condusă de Tăriceanu să iasă de la guvernare. Dacă la nivel național au loc tot felul de scenarii, pe plan local lucrurile nu par să se fi schimbat în niciun fel.