Voluntariatul în floare, la Caracal

0
187

Dezvoltarea vonuntariatului în municipiul Caracal a devenit o misiune importantă pentru autorități. Ca o soluție la problemele cu care se confruntă această zonă, primăria și-a propus valorificarea potentialului reprezentat de mediul privat în calitate de actori responsabili in comunitatea in care isi desfasoara activitatea, dar și a altor organisme de stat care doresc să promoveze o astfel de formă de implicare și responsabilitate.

Voluntariatul este unul dintre mijloacele valoroase și cu multe valențe, pentru toate părtile implicate, prin care oameii de afaceri și nu numai se pot implica in comunitate.

Primăria Caracal nu este la prima acțiune de acest gen. De-a lungul ulimilor 3 ani au exitat o serie de acțiuni de voluntariat în colaborare cu companii interesate sa investeasca in comunitatea noastră, prin acordarea de timp, de resursă umană, echipamente, prduse și servicii.

Miercuri, 17 Iulie 2019, în Caracal a avut loc o acțiune de acest fel, în care s-a pus mult suflet si energie. Vorbim despre vopsirea cu produs lavabil a sălii de sport din cadrul Liceului Teroretic Ioniță Asan. Grupului de voluntari elevi li s-a alaturat omul de afaceri, Daniel Predoiu care a pus la dispoziție atăt forță de lucru cât și materie primă și echipamente, dar și 24 soldați americani din Baza Deveselu, conduși de comandantul Jorge Tapia.

Primăria Caracal oferă dechidere companiilor, ONG-urilor și tuturor instituțiilor interesate de o colaborare in sfera responsabilitatii sociale prin voluntariat pentru a dezvolta, impreuna, actiuni sau programe inovative si eficiente de voluntariat, care sa satisfaca atat nevoile comunitatii, cat si interesele mediului de afaceri local.

Alexandra N.