Când pică ziua de Rusalii în 2019. Câte zile libere vor avea românii

0
595

Când pică Rusaliile în 2019? Conform tradiției, întocmai cu legile stabilite de Biserica Creștin Ortodoxă, Rusaliile se sărbătoresc an de an la 50 de zile de la Învierea Domnului. Anul acesta, data la care vor cădea Rusaliile este duminică, 16 iunie. A doua zi de Rusalii, Ziua Sfântului Duh este și ea considerată zi liberă de la stat.

Când pică, de fapt, Rusaliile în 2019: 2 zile libere de la stat vor avea românii

Rusaliile (denumirea populară) este sărbătoarea care amintește de Pogorârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Iisus Hristos din Nazaret. Sărbătoarea are o istorie interesantă și a fost păstrată de mai bine de 2.000 de ani. La început, această zi era denumită Paștele trandafirilor. În aromână, de pildă, se numește Arusalii.

Rusaliile au fost, conform istoriei, principala sărbătoare agricolă la evrei. Ziua agriculturii a fost apoi importată de mai multe țări creștine. Chiar și în România, în duminica Rusaliilor, în mai multe locuri din țară au loc tot felul de târguri și de petreceri câmpenești care marchează bucuria agricultorilor români și cinstirea holdelor, a livezilor, a pășunilor.

Sursa: fanatik.ro