Decolmatarea lacului din Caracal. Reacțiile cetățenilor

0
995

Luni dimineață, la Caracal, au început lucrările de decolmatare la lacul din Parcul Constantin Poroineanu.

Procesul de decolmatare presupune curățarea canalelor și bazinelor de materialul aluvionar depus de apele curgătoare.

Pe una dintre rețelele de socializare, acolo unde autoritățile locale au comunicat către cetățeni activitatea desfășurată, au început să curgă reacțiile pro și contra.

Mulți au fost cei încântați de acest pas și și-au exprimat aprecierile: ”Era și cazul! Felicitări! Sperăm că faceți ceva frumos!”, ”Felicitări! Așteptăm să ne dăm cu bărcile în sfârșit!”, ”Felicitări, sincer arată într-un mare fel! Deci speranțe la ceva mai bun!”.

Alții i-au contracarat, trăgându-i pe concetățenii lor la rost, dar și pe oficiali: ”Pentru ce atâtea felicitări? Pentru normalitate? După ce că au terorizat de câțiva ani, un oraș întreg cu mirosul de putrefacție emanat de nămolul din lac, acum îi felicităm? De parcă n-ar fi normal să-și facă treaba!”.

Cei mai îndrăzneți dintre oameni au menționat și faptul că autoritățile se folosesc de acest pas pentru a avea o imagine bună în vederea alegerilor: ”Sunt și la anul alegeri. Atunci cumpărați bărcuțele?”, “Așa mai obțineți câteva voturi la alegeri! Dar străzile când se asfaltează, mai exact, Aleea Stadion? Cât timp o să vă gândiți doar la voi, cei care sunteți la conducere, și să luați măsuri doar care vă aduc vouă un beneficiu, cum ar fi acum în campanie electorală le luați ochii celor care încă mai cred că vreți doar binele comunității…?!”, ”Caz de normalitate, ideal ar fi să fie terminat!”, ”Așa se face că înainte de Campania electoral pentru alegerile europarlamentare, vă dați arama pe față să prostiți din nou populația din Caracal, Olt pentru a vă vota din nou. Ciuma roșie din țară! Populația în față vă spune una, iar în urmă va vota invers, s-a săturat de ciuma roșie din țară!”