CPECA Olt, campanie de informare privind consumul de droguri

0
273

În cadrul campaniei la nivel național ”Cunoaște, nu discrima!” privind consumul și dependența de droguri organizată de Agenția Națională Antidrog, CPECA Olt împreună cu Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Craiova au organizat o masă rotundă împreună cu mai multe companii locale. Subiectul pus în discuție l-a reprezentat diminuarea riscurilor asociate consumului de droguri, a marginalizării și judecării consumatorilor și a celor dependenți de astfel de substanțe.

Evenimentul a avut loc la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt și au participat cu reprezentanţi ai angajatorilor din judeţul Olt: Psihomed Olt Center S.R.L, S.C Altur S.A, Educatie in Zig-Zag, ALRO S.A, Vimetco Extrusion, Avanti Gremar S.R.L, S.C Ramuri IMPEX S.R.L, S.C General Construct S.R.L.

”Urmare a dezbaterii, a fost evidenţiat faptul că această categorie de persoane reprezintă un segment vulnerabil al societăţii care, în mod cert, trebuie sprijinit de familie şi specialiştii în domeniul asistenţei sociale, psihologice şi medicale, iar societatea trebuie să înţeleagă la rândul său că eliminarea stereotipurilor în astfel de cazuri este esenţială în procesul de reintegrare în societate a consumatorilor şi consumatorilor dependenţi de droguri”, se arată într-un comunicat transmis de CPECA Olt.

Campania este prinsă și finanțară prin Programul naţional de prevenire şi asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri 2015-2018.