Manifestări prilejuite de Ziua Independenţei de Stat a României

0
307

Joi, 9 mai, au avut loc câteva manifestări la Cimitirul Eroilor din municipiul Slatina, prilejuite de Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Uniunii Europene. În cadrul ceremoniei s-au depus coroane şi jerbe de flori.

La eveniment au participat Prefectul județului Olt, Petre-Silviu Neacșu, subprefectul Radu Ioniță, vicepreședinții Consiliului Județean, Ioan Ciugulea și Virgil Delureanu, primarul Slatinei, Emil Constantin Moț, deputații Marius Iancu și Mihai Niță, reprezentanți ai filialelor PSD Olt, ALDE Olt și PNL Olt, reprezentanți de la Garda de Mediu, de la Sistemul de Gospodărire al Apelor, Liga Scriitorilor, precum și alți directori de instituții județene.

Evenimentul a debutat cu o slujbă ținută de un sobor format din trei preoți, apoi Prefectul a dat citire mesajului transmis de ministrul de afaceri interne, Carmen Daniela Dan, iar Grigore Călin din partea Ligii Scriitorilor a recitat poezia patriotică ”De mii de ani luptarăm”, urmând ca apoi să fie depuse coroanele de flori.

” Istoria este făcută de oameni.
Așadar, efortul fiecăruia dintre noi este important! Prin acțiuni concrete și responsabile, prin alegeri înțelepte și fapte altruiste, putem influența parcursul acestei țări, al comunității din care facem parte.

Vă invit să reflectăm astăzi pentru câteva momente asupra rolului pe care îl avem, fiecare în parte, în crearea prezentului și a timpului ce va veni, trăind din plin bucuria de a face parte din spațiul european care creează un viitor sigur pentru noi și copiii noștri!

Sentimentele de mândrie și onoare pe care le simțim acum nu ar fi fost posibile fără jertfa ostașilor în Războiul de Independență, curajul și sacrificiul românilor din cel de-Al Doilea Război Mondial sau fără hotărârea și iscusința clasei politice postdecembriste.

Cred în România și în români, cred în Uniunea Europeană și în parteneriatul care a adus progresul în viața noastră a tuturor, fiind convinsă că destinul nostru ca națiune se contopește cu cel european!

Am credința că cel puțin ultimele 4 luni, de când România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, au convins, dacă mai era nevoie, că suntem parteneri de încredere, bine pregătiți și am speranța că vom depăși și “bariera Schengen” cât mai curând posibil.

La mulți ani, Europa!
La mulți ani tuturor cetățenilor europeni!”, a fost mesajul pe care Carmen Dan l-a postat și pe pagina sa de socializare.