Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, la ceas de sărbătoare

0
229

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a organizat miercuri, 3 aprilie, un eveniment dedicat sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române, care a împlinit 169 de ani de la înfiinţare.

Festivităţile au debutat la ora 11.00 în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt, unde în prezenţa reprezentanţilor instituţiilor colaboratoare, a personalului inspectoratului şi au fost prezentate mesajele de felicitare adresate cu ocazia Zilei Armei.

S-au acordat diplome și premii jandarmilor cu merite deosebite, instituțiilor cu care Jandarmeria Olt a colaborat de-a lungul timpului, dar și celor care au avut performanțe la concursurile sportive.

Prefectul de Olt, Petre-Silviu Neacșu a citit mesajul transmis cu acest prilej de către ministrul de interne, Carmen Dan.

Evenimentul a continuat cu expoziția în fața Consiliului Județean a materialelor de lucru, folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, mijloacele de intervenţie antiteroristă, echipamente de comunicaţii şi câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotare.

Expoziția s-a bucurat de succes, foarte mulți tineri fiind prezenți. Au admirat și s-au pozat cu armele și câinii, iar reprezentanți din cadrul jandarmeriei le-au explicat pentru ce situații sunt folosite.

În cadrul manifestărilor au fost distribuite materiale promoţionale, informative şi preventiv-educative şi Revista LEGE ŞI ORDINE editată de inspectorat.

Miercuri seară, de la orele 20.00, în municipiul Slatina, pe Bulevardul A.I. Cuza, pe sensul de mers cuprins între intersecția cu Str. Primăverii până la magazinul Winmarkt se va desfîşura ceremonia militară ,,Retragere cu torțe”.