Cetățenii pot sesiza problemele din Slatina și județ direct prin aplicație

0
310

Deputatul USR Adrian Prisnel transmite tuturor locuitorilor din județul Olt promisiunea că se va ocupa de problemele sesizate de aceștia prin aplicația ”Esizează”. Aceasta a fost lansată în cadrul primului birou parlamentar virtual deschis în România și poate fi descărcată în mod gratuit din Magazin Play de oriunde de pe teritoriul țării, nu percepe costuri de utilizare și este disponibilă momentan doar pentru sistemul de operare Android.

Totodată, în cadrul USR Olt ”va funcționa un birou al cetățeanului, care va prelua aceste sesizări”, declară președintele USR Olt, Silviu Cristian Anton.

”Mulțumesc celor de la USR Olt și USR Slatina care au adoptat proiectul. Sunt deja trei luni de când aplicația a fost lansată, este primul birou parlamentar virtual lansat în România. Până acum sunt peste 450 de solicitări, sesizări făcute prin intermediul acestei aplicații, dintre care 70 au fost deja soluționate, ceea ce este îmbucurător. Există o colaborare și din partea autorităților, ei răspund la aceste solicitări. Spre exemplu, la Craiova cele mai multe sunt legate de gropi, de gunoaie, cu iluminatul public, străzi care au început să fie asfaltate, iar lucrările au încetat. Cred că o astfel de aplicație ar trebui să fie adoptată de fiecare municipalitate, de fiecare unitate administrativ teritorială din Români, pentru că e important ca atunci când ești primar, consilier local, parlamentar să fii aproape de cetățean, să-i înțelegi problemele. Cumva din birou pierzi realitatea și când vezi exact ce îl doare pe om, vii cu soluții mult mai aplicate și mai directe. USR consideră că administrația se poate revoluționa doar prin tehnologie. Sunt foarte multe lucruri care se pot face mult mai eficient în interiorul primăriilor și al celorlalte autorități folosind tehnologia”, a explicat Adrian Prisnel.

Organizația USR Olt numără în acest moment 8 filiale, cu un număr total de membri de peste 100. Cu ocazia zilei de 8 martie, aceștia vor fi pe stradă împărțind doamnelor și domnișoarelor câte o floare.