Dezvăluire bombă! Aceste persoane vor avea salariile mărite!

0
455

Aceste persoane vor avea salariile mărite iar dacă creșterea anunțată se va aplica atunci putem spune că încasările lor vor fi subtanțiale. Anunțul despre măririle preconizate a fost făcut miercuri seara.

Avocaţii din oficiu au câştigat! Ei vor avea onorarii mărite! Decanul Baroului Iaşi, Marius Striblea, a făcut dezvăluiri bombă pe pagina sa de socializare despre negocierile care au avut loc la Ministerul Justiţiei. Decanul Baroului Iaşi, Marius Striblea, a anunţat, pe pagina sa de socializare, că onorariile avocaţilor din oficiu vor fi mărite cu 141%. “Negocierile de la Ministerul Justitie s-au terminat. S-a stabilit forma finala a noului protocol.

In esenta, modificarile sunt urmatoarele:

– protocolul va fi tripartit (UNBR, Ministerul Justitiei, Minusterul Public);

– onorariile vor fi majorate cu 141,02%;

– formularea art. 10 a fost modificata. Se precizeaza expres ca onorariile din protocol nu pot fi reduse;

– marirea numarului de prestatii ce sunt vizate de protocol:

– de asemenea, se precizeaza expres ca delegatia aparatorului desemnat din oficiu inceteaza potrivit art. 91 alin. 4 din Codul de procedura penala.

Semnarea va avea loc maine (joi n.red), ora 9.00, la Ministerul Justitiei de către reprezentatii celor trei parti”, a spus decanul Baroului Iaşi.

Avocaţii din Bucureşti şi din 14 judeţe, printre care și Olt, au protestat luni pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu nivelul şi modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu. Ei au cerut majorarea onorariilor cuvenite avocaţilor pentru prestarea serviciilor de asistenţă judiciară în materie penală; eliminarea practicii judecătorilor ori procurorilor de cenzurare a acestor onorarii; reglementarea prin Protocol a onorariilor/remuneraţiilor cuvenite curatorilor.Referitor la proteste, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a spus: „Înţelegând faptul că se apropie alegerile la avocaţi, înţelegând şi faptul că unii au intrat în campanie, postez din nou mesajul din 23 noiembrie 2018, cu precizarea faptului că avocaţii nu şi-au precizat/reconsiderat poziţia!”. Ministrul Justiţiei a trecut apoi la ameninţări! Tudorel Toader a postat, luni, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care a avertizat că în scurt timp va publica solicitările avocaţilor care au spus că ies la proteste.

Sursa: capital.ro