Jandarmii olteni, la datorie de Sărbători

0
108

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt  sunt pregătiţi pentru misiunile ce vor urma în această perioadă, în vederea asigurării unui climat de normalitate pe timpul desfăşurării manifestărilor tradiţionale cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

 În acest sens, în perioada 21-26 decembrie 2018, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt vor fi suplimentate, aproximativ 150 de jandarmi acţionând zilnic, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă.

Astfel, jandarmii vor asigura ordinea publică la manifestările cu public numeros ocazionate de comemorarea la 29 de ani de la Revoluţia din 1989 în localităţile Caracal şi Slatina, sprijiniți de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, care vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal din zonele unde sunt organizate aceste manifestări și pentru prevenirea și stingerea incendiilor.

De asemenea, în această perioadă, vor fi intensificate măsurile de patrulare în zona gărilor, autogărilor, târgurilor de sărbători, în pieţele publice, în sistem integrat, fiind constituite patrule mixte cu poliţia și patrule de jandarmi, care vor interveni la solicitările primite prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Totodată,  vor fi executate acțiuni cu un caracter preponderent preventiv pentru asigurarea unui climat de ordine, depistarea și sancționarea celor care comit fapte antisociale, precum și respectarea normelor legale vizând comercializarea sau folosirea de obiecte artizanale și distracție pe bază de amestecuri pirotehnice.

Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.