Proiecte importante pentru comunități, aprobate în ședinta extraordinară a Consiliului Județean Olt

0
347

Plenul Consiliului Județean Olt s-a reunit luni, 5 noiembrie, în ședință extraordinară, pentru a discuta câteva probleme cu caracter urgent. Pe ordinea de zi a sedinței au figurat două puncte care au fost supuse dezbaterii și aprobării forului legislativ oltean.

De departe cel mai important proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a vizat aprobarea Master Planului județului Olt, a Studiului de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului „Dezvoltarea Infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014- 2020”. Proiectul a trecut, fiind votat în unanimitate de consilierii județeni. În legătură cu acest proiect de hotărâre extrem de important pentru județul Olt, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a declarat la finalul ședinței:

Noi am depus acest proiect în urmă cu trei ani conform calendarului care l-am avut în acel moment. Practic trei ani nu s-a întâmplat mare lucru după depunerea proiectului . Iată în sfârșit se pare că lucrurile s-au accelerat și AM-ul a început să ne ceară pașii următori în acest proiect. Astăzi am aprobat în ședința Consiliului Județean, plus consiliile locale implicate care au investiții pe raza localităților. Sunt 20 și ceva de localități care au investiții. Sunt 207 milioane de euro, dintre care aproximativ 150 și ceva de milioane de euro reprezintă numai construcția de rețele de canalizare, apă, stații de epurare, uzine de apă în toate aceste localități. Suntem pe ultima sută de metri aș putea spune. Sperăm foarte curând să semnăm contractul de finanțare. Această investiție pentru locuitorii județului Olt înseamnă modernizare rețelelor existente pe majoritatea orașelor și extinderea de rețele noi în comune. Balșul, Caracalul și Corabia vor benefica de cele mai mari investiții pentru că așa cum știm în Balș și în Caracal nu au fost investiții pe primul exercițiu bugetar european pentru că în momentul respectiv ei au hotărât să se retragă din Compania de Apă. Iată în acest moment au înțeles pierderea banilor de atunci și au intrat în acest proiect și sperăm ca toate aceste investiții să reușim să le ducem la bun sfârșit, a declarat șeful CJ Olt.

Cel  de-al doilea punct de pe  ordinea de zi a ședinței extraordinare a făcut referire la rectificarea bugetului Județului Olt, pe anul 2018. Și acest proiect a fost aprobat cu unanimitate de voturi.  Nu este vorba de foarte mulți bani. Prin Hotărâre de Guvern ne-au mai fost alocați 1,5 milioane lei pentru DGASPC și am avut finanțarea unor aparate la Spitalul Județean de Urgență Slatina din banii Guvernului prin Ministerul Sănătății. Am prins aceste lucruri în ședința de Consiliu Județean de astăzi”,  a conchis președintele CJ Olt, Marius Oprescu.