Zi specială pentru persoanele vârstnice din centrele DGASPC Olt

0
504

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice a fost sărbătorită într-un mod cu totul special la Complexul Servicii pentru Persoane Adulte Slatina, unde sunt internaţi câţiva zeci de bătrâni. Nu au avut poate şansa să îşi strângă copiii sau nepoţii în braţe, dar au avut bucuria de a petrece câteva ore într-o atmosferă plăcută.

 Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice a fost sărbătorită luni, 1 octombrie, cu muzică şi voie bună la Complexul de servicii pentru persoane adulte din Slatina. Alături de directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt, Rădița Piroșca, directorul adjunct al DGASPC, Sorin Gheorghe, de directorul complexului, Gheorghe Jianu, personalul din acest centru şi de salariaţi ai DGSPC Olt, persoanele de aici au primit de ziua lor vizita copiilor de la Ansamblul Focloric „Flori de Măr” din comuna Curtişoara condus de profesorul Daniel Dumitru şi coordonat de primarul comunei Curtişoara, Gheorghe Gănescu. Cu toţii au încercat să descreţească frunţile brăzdate de riduri ale acestor oameni şi să aducă bucuria şi zâmbetul pe chipurile lor. „ În fiecare an îi sărbătorim pe bunicii noștri deși ei merită în fiecare zi o sărbătoare pentru că sunt un exemplu de răbdare, de iubire și de înțelepciune. Noi învățăm în fiecare zi de la dânșii că putem fi buni cu mult mai puțin decât avem, dar așa cum ne știți încercăm să fim o familie. Ei reprezintă bunicii noștri.  Am început această sărbătoare ieri când alături de aparținători, persoanele care s-au putut deplasa, au mers la un restaurant și au servit prânzul alături de familia lor și copiii de la căsuțele Sf. Andrei și de la Centrul Amicii le-au prezentat un program artistic. După cum vedeți aici într-o veche tradiție și cu prieteni vechi elevii de la Curtișoara vin și oferă un spectacol și bineînțeles că sunt mese festive de sărbătoare și noi suntem alături”, a declarat directorul general al DGASPC Olt, Rădiță Piroșca.

Copiii le-au oferit în dar câteva momente artistice dar cel mai importat pentru bătrâni a fost prezenţa acestora în mijlocul lor. De momente speciale s-au bucurat şi vârstnicii din Centrul de la Fălcoiu și de la Băbiciu (excursie la Mănăstirea Brâncoveni).

Ilie Bîzoi