După un deceniu și jumătate, Amenajarea de irigaţii Bucşani-Cioroiu a fost pusă în funcţiune de directorul general al ANIF, Florin Barbu

0
1247

Amenajarea de irigaţii Bucşani-Cioroiu a fost pusă în funcţiune, marţi, la eveniment fiind prezent directorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Florin Barbu. Staţia respectivă a fost reabilitată prin Programul naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii, valoarea proiectului ridicându-se la peste 23 de milioane de lei, bani de la bugetul statului. La eveniment a participat și prefectul județului Olt, Silviu Neacșu, dar și Cristian Vruse, directorul ANIF Caracal.

 

După aproape un deceniu și jumătate în care s-a aflat în conservare, stația de irigații Bucșani-Cioroiu a prins viață. Punerea în funcțiune a acestei importante investiții pentru fermierii din județul Olt a fost realizată de însuși directorul general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Florin Barbu.

„Ne aflăm la amenajarea Bucşani-Cioroiu. Este una dintre staţiile reabilitate în cadrul proiectului în valoare de 23 de milioane de lei, care cuprinde în total trei astfel de staţii din judeţul Olt. Această amenajare n-a mai funcţionat în ultimii 15 ani. Au fost modernizate trei staţii, au fost schimbate toate grupurile electro-pompe, motoare, partea electrică, totul fiind automatizat. S-a refăcut şi partea de canale – au fost conductele de refulare pe 1,2 kilometri. Avem în obiectiv refacerea diferenţei de amenajare pentru alte 7.000 de hectare, pe care trebuie să o reabilităm. Execuţia începe săptămâna viitoare”, a declarat directorul ANIF, Florin Barbu.

Odată cu punerea în funcțiune a acestei importante investiții directorul general al ANIF speră că un număr cât mai mare de fermieri din județ să încheie contracte cu Agenția, mai ales că toate costurile cu energia electrică pe aducțiunea principală vor fi suportate de ANIF. „Sunt încheiate contracte cu Organizaţia de Udători Piatra-Olt şi cu alţi beneficiari persoane juridice care deja au înţeles, văzând că apa este pe canal, şi pentru anul următor vor să-şi achiziţioneze echipamente. Am avut discuţii cu toţi fermierii din zonă. Noi, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, ne-am făcut treaba pe infrastructura principală, acum depinde de fermieri să ia apa din aducţiunea principală şi să o ducă la plantă”, a conchis Barbu. Grație amenajării Bucşani-Cioroiu vor fi irigate peste 20.000 de hectare de teren.

Ilie Bîzoi