Doar 100 de olteni au fost angajați, după Bursa locurilor de muncă

0
218

La o lună de la organizarea Bursei  locurilor de muncă, doar unul din aproape șase olteni care a trecut prin faţa angajatorilor a fost angajat.

 A trecut o lună și jumătate de la desfăşurarea Bursei locurilor de muncă, iar Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt a dat publicităţii rezultatele finale ale acestei acţiuni care a avut loc concomitent la Slatina şi Caracal.

Conform datelor prezentate de instituţie, din cele 186 de persoane selectate pentru angajare la Bursa din 20 aprilie 2018, la o lună și jumătate după eveniment, puţin peste 100 au fost  angajate. La Bursă au participat 55 de agenţi economici, în cele două locaţii, care au oferit 712 locuri de muncă, din care 55 pentru persoanele cu studii superioare. La acea dată, nicio persoană nu fusese angajată pe loc, în schimb fuseseră selectate peste 130 de persoane în vederea încadrării.

„Din cele 186 de persoane selectate în vederea încadrării au fost angajate în cele din urmă 101”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache.

Cele mai multe locuri de muncă au fost ocupate în confecţii, construcţii şi servicii.  Astfel, 28 de persoane au fost încadrate în meseria de confectioner asamblor articole din textile, 11 în meseria de muncitor necalificat în confecții textile, 12 în meseria de zidar-rosar- tecuitor, șapte ca instalator apă canal, cinci ca mecanic agricol, cinci agent vânzări, opt lucrător gestionar, dar și sudor, tâmplar, electrican și șofer autocamion. La Bursa locurilor de muncă nu a fost angajat niciun absolvent de studii superioare. La Bursă au participat 591 de persoane.

Ilie Bîzoi