Începe consolidarea și restaurarea Bibliotecii „Virgil Carianopol” Caracal

0
403

Marți, 13 martie, a fost finalizată procedura de achiziție publică, organizată pentru atribuirea contractului având ca obiect servicii de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul Restaurarea, consolidarea, echiparea și dotarea Bibliotecii Virgil Carianopol, în vederea valorificării durabile a patrimoniului cultural local. În atare condiții, în perioada următoare, urmează să se semneze contractul de lucrări cu ofertantul declarat câștigător.

Proiectul Restaurarea, consolidarea, echiparea și dotarea Bibliotecii Virgil Carianopol, în vederea valorificării durabile a patrimoniului cultural local” are fiinanţarea nerambursabilă, din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5, în valoare de 102 miliarde ROL și durata de realizare este de 33 de luni.

„În urma implementării proiectului, pe lângă secțiile „clasice” ale instituției, săli de lectură, secție pentru copii, secții pentru adulți, secție de carte în limbi străine, biblioteca va avea şi o ludotecă, un atelier de conservare a cărții şi o sală multimedia, iar în curtea interioară va fi amenajată o sală de spectacole. Modernizarea va permite de altfel și utilizare calculatoarelor prin intermediul programului Biblionet.”, se precizează pe site-ul oficial al Primăriei Caracal.

Ilie Bîzoi