Bătălia pentru România

0
197

În 9 decembrie 2017, preşedintele SUA, Donald Trump, a ţinut un discurs fulminant în care a scos în evidenţă adevărata natură a mişcării #Rezist. O compară cu o pânză de păianjen cu centrul la Washington. La ce rezistă iniţiatorii şi susţinătorii acestei mişcări? „Rezistă la schimbare doar pentru că îi interesează să protejeze ce au putut să facă – şi anume să controleze ţara”. De fapt, să facă averi uriaşe pe seama spolierii contribuabililor. „S-a dovedit că avem un sistem corupt”, recunoaşte preşedintele Trump care, în acelaşi timp, atrage atenţia că schimbarea „nu se întâmplă atât de uşor. Dar vor exista multe schimbări în acest sistem”. Cu alte cuvinte, în SUA se dă în prezent o adevărată bătălie împotriva celor cărora „le place cum erau lucrurile înainte”. Şi dacă, având în vedere scara democraţiei şi treapta pe care se situează Statele Unite ale Americii, vorbim de o bătălie în cer, într-un mod analog vorbim de o asemenea bătălie şi în România. Cei cărora „le place cum erau lucrurile înainte” au reacţionat vehement după victoria PSD în alegerile din decembrie 2016, folosindu-se de prima ocazie. Pe care, din păcate, PSD le-a oferit-o cu generozitate, aproape imediat, la circa o lună de zile după câştigarea alegerilor, prin adoptarea acelei celebre Ordonanţe 13.

#Rezist este o mişcare apărută în SUA, sub patronajul recunoscut şi asumat al lui George Soros. Membrii ei îşi spun „Tinerii frumoşi şi liberi” şi demonstrează prin marile oraşe ale lumii în sprijinul homosexualităţii, al feminismului şi împotriva bisericii şi familiei tradiţionale. La Vatican, tinere din această mişcare au demonstrat cu câte o cruce înfiptă în popou. Pe plan politic, s-au situat de partea lui Hillary Clinton şi au „rezistat” împotriva alegerii preşedintelui Trump. În România, #Rezist se situează de partea preşedintelui Iohannis şi a instituţiilor de forţă ale statului român, în special DNA. Faţă de PSD nutreşte o ură de moarte. Rezistă în faţa oricărei decizii prin care partidul de guvernământ încearcă să facă mai bună viaţa românilor. Nu cumva ca acesta să-şi pună în aplicare planul de guvernare şi astfel să se impună în voinţa electoratului pentru încă un mandat. Sau să schimbe ceva la fundaţia pe care fostul regim băsescian a aşezat justiţia. Doamne fereşte ca şeful DNA să nu mai fie numit de preşedinte! Ar însemna că politicul îşi subordonează lupta împotriva corupţiei, înţelegându-se prin „politic” doar partidul de guvernământ, nu şi preşedintele ţării, care este cel mai politic. Ori de câte ori PSD va încerca să schimbe ceva în acest sistem cu adevărat subordonat politicului, #Rezist va ieşi în stradă.

Gazeta Oltului a publicat recent o situaţie statistică a exporturilor, pe primele 9 luni ale anului 2017. Societăţile din judeţul Olt au exportat mărfuri în valoare de 1,1 miliarde de euro! Foarte bine, dar ştiţi cât reprezintă contribuţia firmelor româneşti? Aproape nimic! La nivel naţional, din 100 de firme care exportă, doar 3 sunt firme cu capital românesc. Iar dacă cineva din actuala coaliţie aflată la guvernare se pronunţă în favoarea capitalului autohton, i se aplică imediat eticheta de „comunistoid”. Am devenit o ţară controlată total de capitalul străin, cu complicitatea unor forţe interne, uneori chiar a unor guverne aşa-zis naţionale. Se tinde către crearea unui nou stat-închisoare, bazat pe o justiţie nedreaptă, selectivă, cu dosare fabricate şi condamnări abuzive. Se acţionează profesionist în direcţia inhibării totale a administraţiei statului, centrale şi locale.

Nu mă credeţi? De aproape doi ani de zile am început să colind Primăriile din judeţ, pentru realizarea unei monografii a judeţului, şi ştiu ce spun. Sunt primari care se tem să mai facă ceva pentru comunele sau oraşele lor, pentru că ştiu că s-ar putea ca de undeva din umbră să-i pândească vreun procuror care atât aşteaptă: să-i prindă cu ceva în neregulă şi să le întocmească un ditamai dosar. Nici constructorii nu se mai înghesuie la licitaţii, mai bine dau afară muncitorii. Pe plan naţional, sunt mii de proiecte ratate de teama vreunui procuror nebun gen Negulescu, alias Portocală. Se încearcă blocarea mediului de afaceri, inventându-se câte o sabie a lui Damocles pentru fiecare întreprinzător. Şi este vorba numai de români! Aţi auzit de vreun director de companie străină anchetat de DNA?

În cartea a VI-a a dialogului „Republica”, Platon susţine că în statul ideal nu trebuie să voteze decât cetăţenii cu educaţie. Cei needucaţi nu trebuie să voteze pentru că nu ştiu ce votează. Nu ştiu câţi dintre liderii mişcării #Rezist au citit vreun rând din Platon, dar sigur se consideră educaţi, oameni de cultură. Şi chiar îi vedem pe unii prin biblioteci, prin sălile de teatru, pe la expoziţii sau lansări de carte. Alţii chiar performează în domeniile lor. Da, sunt oameni educaţi printre ei, dar tocmai aceştia sunt cei mai înverşunaţi împotriva celor care îndrăznesc să aibă altă opinie. Ei sunt deţinătorii adevărului absolut, la ei este Spiritul, în sens hegelian. Şi-i privesc cu dispreţ pe votanţii PSD. Îi asimilează cu vulgul. Şi nu înţeleg cum poate un stat să fie condus de un partid pentru care au votat, în general, cei needucaţi, prostimea. În timp ce ei, care sunt elita, sunt nevoiţi să îndure soarele nemilos din deşertul Opoziţiei.

Într-o Românie controlată de capitalul străin, nu este la modă să fii de stânga. Poate fi chiar periculos să de afişezi de partea celor mulţi. Imediat eşti etichetat drept comunist şi respins, marginalizat. Eşti un incult, pentru că nu l-ai citit pe Patapievici, pentru că nu ai votat cu Iohannis, pentru că nu mai vrei să rămână Kovesi la conducerea DNA. Şi mai ales pentru că, de când cu dezvăluirile despre abuzurile procurorilor, ai trecut într-un plan secund lupta împotriva corupţiei, prioritară devenind acum lupta împotriva abuzurilor magistraţilor! Abia după ce se va câştiga această luptă va putea începe cu adevărat şi lupta împotriva corupţiei!

Da, putem spune că ne aflăm în plină bătălie pentru România. O bătălie pentru o justiţie nu numai independentă, dar şi răspunzătoare. Şi care nu numai să-i aresteze pe infractorii de orice neam şi etnie, dar să le ia şi averile. Măcar să mai recuperăm câte ceva din România furată. Câştigând Justiţia, câştigăm România! O bătălie grea, mai ales de când o anumită geacă roşie s-a amestecat în mulţimea manipulată şi stipendiată…