Gabriel Buliteanu, președintele interimar al PNL Slatina: „ Dacă voi sta bine în sondaje, cu siguranță voi accepta să fiu candidat, dacă mi se va propune, la Primăria Slatina”

0
756

Gabriel Buliteanu a susținut joi prima conferință de presă, în calitate de președinte interimar al organizației Slatina a Partidului Național Liberal, alături de Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt.

Buliteanu își dorește să fie un altfel de președinte, iar principiul care va guverna de acum înainte în PNL Slatina va fi meritocrația. Totodată, președintele interimar al organizației Slatina a PNL și-a prezentat obiectivele prin care își propune ca organizația municipală să renască și să devină o forță redutabilă în bătăliile pe care le va duce cu adversarii politici.  : Voi fi un președinte altfel , decât predecesorii mei. Nu sunt omul nimănui, nu reprezint nici o grupare, reprezint niște principii în care eu cred și în care sper că se identifică cu cele ale adevăraților liberali. Prin ceea ce gândesc, simt și fac, mă identific cu doctrina liberală, motiv pentru care PNL-ul a fost singurul partid în care am intrat și am activat. Am refuzat să fiu oportunist și traseist. Nu am făcut niciodată afaceri cu statul și nici nu intenționez să fac în viitor. Odată cu numirea mea în funcția de președinte interimar reconstrucția acestei organizații a început prin formarea unui birou politic interimar, birou ce trebuie validat în Biroul Politic Județean. Orice construcție politică sănătoasă trebuie să aibă la bază principiile, transparența și libertatea în exprimare, a spus Buliteanu.

Întrebat de ziariști dacă își va asuma responsabilitatea de candidat la Primăria Slatina, la viitoarele alegeri, Buliteanu a declarat:  În ceea ce privește viitorul, acesta este o decizie a organizației  județene și a organizației municipale. Nu pot de pe acum să vă dau un răspuns. Pot să vă spun însă că dacă voi sta bine în sondaje pentru că acesta este criteriul principal cu siguranță voi accepta să fiu candidat, dacă mi se va propune, la Primăria Slatina” . Deși este de acord ca ușile PNL-ului să fie deschise pentru oricine dorește să vină în partid, Buliteanu consideră că marea greșeală a foștilor decidenți din partid este că au promovat traseiștii și oportuniștii. La noi poate să vină orice numai că de data aceasta la noi s-a făcut altă greșeală. Nu numai că au fost primiți oameni care au mai fost  pe la mai multe partide. Problema este cu acei traseiști și oportuniști că au fost promovați, că au devenit vectori de imagine nu că au venit în PNL. Aceasta este marea greșeală a partidului sau a decidenților care au fost la vremea aceea. Eu n-am nimic împotrivă să vină toată lumea la PNL, numai că promovarea oamenilor în PNL trebuie să se facă după niște criterii meritocratice. Unul din obiectivele mele este instaurarea meritocrației, iar meritocrație înseamnă în primul rând muncă, aport, pe care tu trebuie să le aduci acestui partid, înseamnă sacrificiu”, a conchis Buliteanu.

Ilie Bîzoi