Consilierii județeni s-au întâlnit vineri într-o ședință extraordinară

0
591

Forul legislativ oltean a aprobat, printre altele, hotărârea cu privire la repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a cotelor defalcate din impozitul pe venit.

Această hotărâre vine în ajutorarea primăriilor pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare și/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțarea locală, conform anexei 1.

Totodată, s-a aprobat și repartizarea pentru primăriile din județul Olt și a estimărilor pe anii 2019 – 2021, sume defalcate din TVA, tot în scopul menționat mai sus, conform anexei 2.

S-a dezbătut și hotărârea privind repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor pentru drumurile județene și comunale în anul 2018, aprobată tot în cursul ședinței de vineri.

De asemenea, s-a aprobat bugetul local al județului Olt pe secțiunea de funcționare și secțiunea de dezvoltare pe anul 2018 și estimările pe anii 2019-2021, bugetul instituțiilor publice și activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii, pe secțiunea de funcționare și secțiunea de dezvoltare, bugetul general consolidat al județului Olt pe 2018, programul de investiții publice pe grupe de investiții și surse de finanțare.