Grigore Cartianu lansează volumul „600.000”, la Slatina

0
190

 Sala Primavera a Hotelului Parc, din Slatina,  va găzdui vineri, 15 decembrie, de la ora 14.00, lansarea volumului 600.000”, cea de-a 9-a carte publicată de Grigore Cartianu. Subtitlul lucrării este edificator: Fenomenul #Rezist. Povestea celei mai ample rezistențe civice din istoria României”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu filiala Olt a PNL.

 După ce și-a lansat volumul la Târgul de carte Gaudeamus de la București, Grigore Cartianu vine la întâlnirea cu publicul printr-un turneu național de trei săptămâni prin Ardeal, Banat și Oltenia.  

„600.000” este o carte-manifest, în care se vor regăsi cei 600.000 de protestatari din duminica istorică de 5 februarie 2017, dar și toți cei care, într-un fel sau altul, s-au opus odioasei Ordonanțe 13 și jihadului anti-justiție. „600.000” este un pamflet usturător la adresa celor care, prin ordonanțe de urgență și legi ticăloase, încearcă să impună tirania hoției. „600.000” este un elogiu adus celor peste 600.000 de români care au înfruntat gerul iernii pentru a-și salva justiția și țara. „600.000” este cartea luptei noastre continue pentru o țară normală, cu justiție puternică și dreaptă, nesupusă politic. Lansarea va cuprinde o prezentare făcută de Grigore Cartianu, un dialog cu publicul (întrebări / răspunsuri) și o sesiune de autografe. Autorul va semna autografe pe toate cărțile sale, care pot fi procurate la fața locului. Intrarea este liberă.

 

Grigore Cartianu este pasionat de istoria noastră recentă și contemporană. Jurnalistul este autorul a patru cărți meticulos documentate despre evenimentele din Decembrie 1989: „Sfârșitul Ceaușeștilor”, „Crimele Revoluției”, „Teroriștii printre noi” și „Cartea Revoluției”. De asemenea, a realizat scenariul filmului documentar „Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun”, în regia lui Radu Gabrea. Grigore Cartianu (48 de ani), născut la Brădiceni, comuna Peștișani, Gorj, este unul dintre ziariștii cu notorietate mare din România. A condus redacțiile unor ziare importante (Adevărul, Evenimentul zilei) și a semnat mii de editoriale, interviuri și anchete gazetărești. Este o apariţie frecventă în emisiuni TV, pe teme de maxim interes. În prezent este Senior Editor al cotidianului România liberă și realizator al emisiunii zilnice Cronica de noapte, de la Nașul TV.

Ilie Bîzoi