Deschidere de an universitar la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie, filiala Slatina, cu invitaţi de seamă

0
1026

Emoţii pentru studenţii filialei din Slatina a Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie, a Universităţii Piteşti, care marţi au participat la deschiderea oficială a anului universitar 2017-2018 în cadrul unei ceremonii, desfăşurate la sediul filialei din strada Basarabilor.

La evenimentul de deschidere au participat conferenţiarul universitar doctor Emanuel Soare, prorectorul Universităţii Piteşti, Florica Grecu, inspector general şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, profesorul Iuliana Dima, inspector la ISJ Olt, conferenţiar universitar doctor Maria Pescaru, profesorul Cristina Dumitru şi prof. univ. dr. Marin Ionică, directorul filialei Slatina a Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie, a Universităţii Piteşti. Acesta din urmă a relevat faptul că nu mai puţin de 40 la sută dintre actualii profesori din sistemul de învăţământ oltean au urmat cursurile acestei facultăţii. „Filiala noastră funcţionează din anul 2002 prin grija fostului rector, profesorul universitar doctor, Gheorghe Barbu care din întâmplare sau nu este conjudeţean adică este născut şi a trăit în comuna Vitomireşti. Prin bunăvoinţa dânsului s-a înfiinţat această filială care a pregătit până acum 3.000 de studenţi din care 1.500 la pedagogie. În judeţul nostru funcţionează la această dată 6.017 profesori din care 40 la sută au fost pregătiţi la această filială”, a precizat prof. univ. dr. Marin Ionică.

Prorectorul Universităţii Piteşti, conferenţiarul universitar doctor, Emanuel Soare, le-a adresat bobocilor un cuvânt de bun venit şi i-a felicitat pentru alegerea făcută, aceea de a urma cursurile acestei facultăţi . „Mă bucur să fiu aici şi aş vrea să vă transmit salutul conducerii Universităţii din Piteşti, în primul rând a domnului rector Dumitru Chirleşan şi a doamnei preşedinte a Senatului , Mihaela Diaconu. Dumnealor nu au putut fi prezenţi având în vedere că astăzi facem deschiderea anului universitar în toate filialele şi la sediul tuturor facultăţilor. De asemenea, vă transmit şi salutul domnului decan Claudiu Langa care din motive obiective nu a putut fi astăzi aici. Aş vrea să vă felicit că sunteţi în număr aşa de mare şi pe cei de anul I aş vrea să-i felicit pentru faptul că au ales această universitate , în primul rând , şi această facultate, şi nu în ultimul rând această filială a facultăţii şi  a universităţii. De altfel,  aş vrea să vă asigur de faptul că optând pentru această facultate aţi făcut o alegere foarte bună şi pe parcursul următorilor trei ani o să adunăm destul de multe argumente astfel încât când ne vom revedea în timp foarte scurt, peste vreo trei ani, când veţi fi la festivitatea de absolvire o să-mi daţi dreptate”, a spus prorectorul Universităţii Piteşti.

Inspectorul general şcolar adjunct, Florica Grecu, le-a adresat un gând bun noilor studenţi şi le-a urat mult succes. „Mă bucur să vă revăd în număr atât de mare aici pentru că eu cred că este o deosebită bucurie să facem parte împreună din acest program ca să zic aşa, această specializare a Universităţii din Piteşti, filiala Slatina. Salutăm parteneriatul şi sper să fie pe o durată cât mai lungă (…) Vreau să fiţi curajoşi în ceea ce priveşte programele Erasmus. Vă spun acest lucru pentru că eu am absolvit Facultatea de Teologie, limbă rusă, nici franceză competenţe suficiente, nici engleză deloc. Asta însă nu m-a oprit să merg mai departe şi să încerc să învăţ şi să accesez programele Erasmus. Eu sunt convinsă că dumneavoastră veţi găsi în această facultate, în acest loc, tot sprijinul de care aveţi nevoie. Contează doar să-l cereţi şi să depuneţi efortul necesar ca să puteţi să mergeţi mai departe şi să ajungeţi acolo unde v-aţi dorit. Să aveţi mult succes şi să auzim numai de bine”, a spus Grecu.

În noul an universitar intră aproape 300 de studenți care au ales Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie, dintre care 60 de studenți în anul I și 50 de tineri înscriși în primul an la masterat.

 

Ilie Bîzoi