„Arte şi Tradiţii Româneşti” la Slatina

0
415

Festivalul-Concurs Național „ Arte&Tradiții Românești” ajuns, anul acesta, la ediția a IV-a se desfășoară la Slatina în perioada 24-26 septembrie 2017. Organizatori ai evenimentului sunt Consiliul Judeţean Olt, Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina,  Primăria municipiului Slatina, dar și alte primării  din județul Olt (Corabia, Caracal, Nicolae Titulescu, Sprâncenata, Giuvărăşti, Izvoarele, Corbu, Optaşi Măgura, Vădastra, Cezieni, Vitomireşti şi Grupul de Acţiune Ghimpeţeni).

Peste 180 de concurenți, cu vârste cuprinse între 5 și peste 25 de ani, cursanţi ai şcolilor populare de arte din mai multe judeţe, printre care Olt, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Sibiu, Gorj şi Ialomiţa, dar şi din municipiul Bucureşti, s-au înscris la ediția din acest an. Festivalul are loc pe 12 secţiuni și se desfășoară în sălile de spectacol ale Centrului Cultural „Eugen Ionescu” şi Casei de Cultură a Sindicatelor, dar  şi scena din aer liber amplasată pe Esplanada din centrul municipiului Slatina.

Festivalul a început duminică, 24 septembrie, cu o Paradă a costumelor populare și un miniconcert al formaţiei Lyra Band Slatina. De asemenea au avut loc demonstraţii ale participanţilor – Esplanadă, dar și un concurs de balet, un concurs dans popular și un spectacol coregrafic susținut pe  Esplanada municipiului Slatina.

Festivalul va continua și luni-25 septembrie, începând cu orele 10:00, cu un concurs de muzică uşoară pe Esplanadă; Tot pe Esplanada orașului va avea loc începând cu orele 14:00, un concurs canto classic și un concurs muzică instrumentală. Începând cu orele 19.00, spectacolul pe Esplanadă va fi întreținut de Ansamblul Profesionist  Doina Oltului, Boban Jonovic, Anuţa Cernat și Ion Creţeanu .

Marţi, 26 septembrie, în ultima zi a festivalului, începând cu ora 10:00, pe esplanade din centrul orașului vor avea loc mai multe concursuri: concurs de canto popular, concurs de instrumente populare, concurs tarafuri, concurs grup vocal folclor, concurs grup instrumente populare. Festivalul se va încheia într-o atmosferă de zile mari, cu un spectacol  oferit de Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ştefan Cigu.