Producătorul de țevi TMK-Artrom SA Slatina, punct de referință pentru Siderurgia Românească. Directorul General Adrian Popescu, un manager de succes

Activitate profesională: • 1985-1988 – inginer stagiar la Întreprinderea de țevi Slatina (astăzi TMK-ARTROM) • 1989-1990 – Inginer, Șef Secție Mentenanță – Mecanic Șef la Întreprinderea de țevi Slatina (astăzi TMK-ARTROM) • 1991 – Inginer Șef Serviciu Retehnologizare-Investiții ARTROM • Februarie 1992- septembrie 1992 – Director Tehnic ARTROM • 16 Septembrie 1992- Iunie 1998 – Director General și Președinte CA al ARTROM • Iunie 1998 - aprilie 1999 – Director General SC L&IS Galați-Grup AUSA • Aprilie 1999 - 2009 – Director General & Președinte CA la TMK-ARTROM • 2004 - 2009 – Președinte CA și la TMK-RESIȚA • Din mai 2009 – Director General și Președinte al Comitetului Director la TMK-ARTROM și TMK-RESIȚA . • În cadrul Grupului TMK din mai 2009 este Director General al Diviziei Europene • În prezent în cadrul companiei TMK, deține și functiile de Vorsitzender der Geschaftsfuhrung (Președintele Consiliului de Administratori) la TMK-Europe, Dusseldorf Germania, Președintele Consiliului de Administratori la TMK-Italia, Președintele Consiliului de Administrație la TMK INDUSTRIAL SOLUTION, Houston SUA.

0
1951

Înființată în 1982 ca întreprindere de stat, uzina de la Slatina și-a început producția în 1988.

Au trecut mai bine de 35 de ani de când a început să se construiască Întreprinderea de Țevi Slatina (azi TMK-ARTROM) și totodată de când s-a format primul nucleu de tineri muncitori, ingineri și economiști care au preluat soarta acestei întreprinderi din postura de proaspeți absolvenți ai școlilor sau facultăților sau tineri ce aveau în spate numai experiența stagiilor de pregătire în cadrul altor întreprinderi de profil. Vremurile s-au shimbat, oamenii au venit și au plecat, dar din acel colectiv inițial, printre puținii pe care îi mai regăsim și azi este și Adrian Popescu, cel care își începea aici activitatea ca inginer stagiar în septembrie 1985. De-a lungul anilor, Adrian Popescu a ocupat mai multe funcții în cadrul întreprinderii, printre care Șef Secția Mentenanță, Șef Serviciu Retehnologizare, Director Tehnic, pentru ca în final din 16 septembrie 1982 să ocupe funcția de Director General, funcție unde se regăsește de 25 de ani.

În jurul său s-a coagulat în acești ani o echipă de management solidă, profesionistă dar mai ales unită atât în activitatea profesională cât și în cea personală.  Alături de ei, în cei 25 de ani în companie, s-a  format un colectiv de oameni  de excepție, mulți dedicându-și viața acestei uzine. Astăzi, generația de stagiari de acum 30 de ani, aflată în top management,  promovează tot mai mulți tineri de valoare în diverse poziții de management în jurul lor, construind ceea ce va deveni peste ani viitoarea echipă de management.

Împreună, toți acești oameni au luptat de-a lungul anilor cu multe dificultăți dar, uniți în visul lor de a face din Artrom un nume internațional, au reușit să salveze de la faliment această întreprindere și să o transforme prin investițiile pe care le-au promovat în cadrul Grupului TMK în ceea ce este azi și anume unul dintre cei mai importanți producători de țevi din otel fără sudură pentru aplicații industriale din Europa, având o capacitate de 200.000 tone țeavă pe an.

Din anul 2006, TMK-ARTROM este parte a Grupului TMK, unul dintre cei mai mari producători de țevi din otel din lume. Procesul de aderare a TMK-ARTROM la Grupul TMK a fost însoțit de un program de investiții intens și dinamic, orientat spre modernizarea capacităților de producție a țevilor, crearea unui complex unic de fabricare a țevilor de înaltă calitate care să satisfacă cerințele cele mai înalte ale clienților. Valoarea investițiilor TMK în companiile din România (TMK-ARTROM și TMK RESIȚA) sunt de ordinul sutelor de milioane de Euro, numai în acest an fiind derulată în TMK-ARTROM o investiție într-o nouă secție de tratamente termice în valoare de aproximativ 40 milioane Euro. Scopul acestei investiții este acela de a permite TMK-Artrom să continue să realizeze produse competitive, de înaltă calitate, să se extinda în noi domenii de aplicații industriale cu produse cu valoare adăugată mare și să le comercializeze cu succes în continuare în țările Uniunii Europene dar și în USA, Canada, Rusia, Brazilia, Turcia, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Maroc, Egipt, etc.

TMK-ARTROM asigură în prezent la Slatina locuri de muncă directe pentru mai mult de 1350 de angajați, producând țevi din oțel fără sudură din oțel carbon, slab aliat și aliat, pentru aplicații industriale cum ar fi: țevi pentru prelucrări mecanice, țevi pentru boilere pentru utilizări la temperaturi ridicate dar și pentru temperaturi joase, țevi pentru industria constructoare de mașini, țevi pentru industria de petrol și gaz, țevi pentru construcția de cilindri hidraulici, etc.

Aproximativ 80% din productia TMK-ARTROM este livrată în afara Romaniei către țări din Europa dar și în USA, Canada, Rusia, Brazila, Egipt, Maroc, Orientul Mijlociu, Iran, Turcia, etc.

TMK-ARTROM este compania leader și cartierul general al Diviziei Europene a Grupului TMK din care mai fac parte TMK-RESIȚA, TMK-EUROPA (Germania), TMK-ITALIA precum și subsidiara din SUA a TMK-ARTROM, TMK-INDUSTRIAL SOLUTIONS (Houston SUA) prin care TMK-ARTROM distribuie toate țevile industriale ale gupului TMK în America.