Pompierii olteni și-au prezentat tehnica de intervenție

0
223

Pompierii vor aniversa miercuri, 13 septembrie 2017, 169 de ani de existență, iar cu această ocazie vor fi organizate o serie de activități.

Marți-12 septembrie, a avut loc o prezentare a tehnicii de intervenție, în orașul Drăgănești-Olt, la Muzeul Câmpiei Boianului-Traian Zorzoliu. „Am ales această locație pentru a duce un omagiu domnului director Traian Zorzoliu, cel care și-a dedicat întreaga viață culturii și tradițiilor românești, dar și pentru a readuce în atenția publicului secția dedicată „Istoriei focului” care funcționează în acest muzeu. Cei care au participat la evenimentul din  orașul Drăgănești Olt au  putut vedea echipamentele folosite de-a lungul istoriei de formațiunile de pompieri, dar și autospecialele moderne cu care pompierii militari acționează pentru gestionarea situațiilor de urgență”, a spus locotenent-colonelul Adrian Tănase, inspector șef ISU Olt.

Ziua de 13 Septembrie a fost sărbătorită dintotdeauna ca fiind Ziua Pompierilor din România și a fost oficializată prin Legea 121 din 1996, privind organizarea și funcționarea Corpului Pompierilor Militari, dar și prin Hotărârea Guvernului 1490/2001 pentru aprobarea regulamentului de organizare și funcționare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.