Noi dezvăluiri despre episcopul Sebastian

0
2201

Referitor la acuzațiile apărute în presa locală și națională, fostul preot Constantin Corceagu face și el dezvăluiri despre episcopul Slatinei.  Părintele pensionat din cauza unui scandal cu tentă sexuală îi cere  episcopului Sebastian Pașcanu să facă un test de castitate. Motivul: înaltul ierarh a fost ales din rândul călugărilor care ar trebui să-și păstreze puritatea. Mai mult, preotul a mărturisit că episcopul Slatinei l-a alungat din Biserică pe motiv că a refuzat să poarte barbă.

Episcopul Slatinei este acuzat că a făcut sex chiar cu Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei pe muntele Athos. Culmea, acuzațiile grave au fost făcute de un preot ieșit la pensie, Constantin Corceagu. Cel din urmă i-a cerut episcopului Slatinei și Romanaților, Sebastian Pașcanu, să-și facă testul de castitate dacă se simte curat.

“Eu nu vreau decât descoperirea adevărului. (…) Nu pot să bag mâna în foc pentru astfel de lucruri. Să se cerceteze. Ceea ce cer eu este ca toți cei asupra cărora planează aceste suspiciuni să facă proba medico-legală, ca să arate că-și păstrează castitatea sau că și-au păstrat castitatea”, a declarat preotul  Constantin Corceagu .

Preotul care a făcut acuzațiile grave a fost implicat în 2010 într-un scandal cu tentă sexuală, dar la acea vreme părintele Corceagu a susținut că totul a fost pus la cale de episcopul Slatinei. Totuşi, în 2010, au apărut mai multe poze în care preotul Corceagu apare printre icoaane, alături de diverși tineri îmbrăcați sumar. Despre acest episod, Constantin Corceagu a spus că este nevinovat în fața lui Dumnezeu, dar în cele din urmă a fost nevoit să se pensioneze pe caz de boală din cauza presiunii publice care a fost generată din cauza acestui caz. „Episcopul Sebastian m-a târât într-un mre scandal, cu nişte poze cu bărbați goi  despre care eu nu ştiam. Simple poze, atât, nu apăream eu. Când au fost duse la DIICOT, s-a dovedit că erau luate după site-uri de adulţi“.

Acesta nu este singurul scandal în care a fost implicat Preasfințitul Sebastian Pașcanu. Numele lui a fost târât de-a lungul timpului în numroase scandaluri.În urma cu şase ani, un preot s-a sinucis pentru că fost dat afară, iar 30 de măicuţe au fugit de la Mănăstirea Brâncoveni, spunând că vor să scape de sub teroarea episcopului Slatinei şi Romanaţiului.