Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate

Primăria Slatina a supus transparenței publice noul regulament de parcare și ridicare a vehiculelor parcate neregulamentar. Astfel, slătinenii își vor putea spune părerea despre proiectul de hotărâre pe care cei din conducerea locală întenționează să îl aprobe.

0
416

Vești proaste pentru slătinenii care obișnuiesc să își parcheze mașinile neregulamentar! Primăria Slatina a stabilit noul regulament de parcare și ridicare a vehiculelor parcare neregulamentar pe raza municipiului. Potrivit celor din conducerea locală a Primăriei Slatina aprobarea acestui proiect este absolut  necesară  Faptul că în ultimii ani numărul autovehiculelor de pe raza municipiului a crescut foarte mult, iar lipsa locurilor de parcare a devenit o reală problemă pentru slătineni, se impune adoptarea unui regulament pentru atribuirea și utilizarea locurilor de parcare de reședință/ocazionale de pe raza orașului. Folosirea eficientă a locurilor de parcare existente, asigurarea staționării autovehiculelor în condiții de siguranță, traficul afectat din ce în ce mai mult de autovehiculele staționate neregulamentar pe partea carosabilă, insuficiența măsurilor aplicate impun adoptarea măsurii complementare a ridicării autovehiculelor staționate neregulamentar, crearea unui venit suplimentar la bugetul local al orașului, venit ce poate fi folosit în scopul amenajării de noi locuri de parcare și întreținerii parcărilor existente”, potrivit proiectului de hotărâre privind regulamentul de parcare și ridicare a vehiculelor parcate neregulamentar.

Cei din conducerea locală a Primăriei Slatina au precizat că se va atribui doar câte un loc de parcare pentru fiecare  locuință  indiferent  de numărul de persoane/familii care locuiesc în imobilul respectiv sau numărul de autoturisme deținute. În baza abonamentelor slătinenii îşi vor putea parca maşinile 24 de ore din 24, de luni până duminică. Totodată, în fiecare parcare administratorul se va asigura  că  un  procent de  maxim 20%, din  locurile  de parcare va rămâne  neatribuit, în funcție de zona de sistematizare. Tariful de parcare pentru un loc repartizat va fi de 240 lei/an, adică 20 de lei /lună pentru persoane fizice și 840 lei/an, respectiv 70 lei/lună, pentru persoanele juridice. Slătinenii care nu parchează regulamentar, iar maşina le este ridicată, transportată şi depozitată mai mult de 48 de ore trebuie să plătească 700 de lei pentru persoanele fizice și 1.400 de lei persoanele juridice. Dacă achită în mai puţin de 48 de ore slătinenii vor plăti jumătate din aceste sume. În plus, pentru fiecare zi de depozitare, după expirarea celor 48 de ore, aceștia vor scoate din buzunar câte 50 de lei.