ZECI DE MII DE PENSIONARI DIN OLT, LA MÂNA BĂNCILOR

0
578

În judeţul Olt, aproape 43.000 dintre pensionari au ales să primească pensia pe carduri bancare sau virament şi nu prin intermediul poştaşilor.

Mulţi dintre pensionarii din Olt preferă, însă, să aştepte, lună de lună, poştaşul să le bată la uşă pentru a le aduce pensia. Astfel, dintre cei 101.407 de pensionari din judeţ, 42.845 au ales varianta cardurilor bancare. În ceea ce privește plata prin mandat postal, în prezent, nu mai puțin de 58.562 de pensionari au optat pentru această formă de plată. „Oamenii s-au mai obişnuit cu tehnologia sau au ieşit la pensie de puţin timp şi primeau salariile pe carduri. Sunt şi olteni care după ce s-au pensionat s-au mutat la ţară, însă, nu au renunţat la carduri. Spun că această modalitatea este mult mai simplă, iar banii le sunt viraţi la timp”, a declarat directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Olt, Iulian Smarandache.

 Pentru a primi pensia pe card este necesar să mergeţi la una dintre băncile cu care a încheiat contracte Casa de Pensii şi să vă deschideţi un cont curent. În continuare, va fi nevoie să trimiteţi o cerere la CJP de care aparţineţi, împreună cu extrasul de cont, pe care să se regăsească codul IBAN, o copie a talonului de pensie şi o copie a actului de identitate.

Pe cerere trebuie să precizaţi că doriţi ca pensia să vă fie virată în contul specificat pe extrasul de cont. Deci pensia va fi virată direct în cont, însă talonul de pensie va fi trimis în continuare prin intermediul Poştei Române. La majoritatea instituţiilor financiare, aprobarea unui card de credit se face în maximum cinci zile lucrătoare, în funcţie de actele solicitate pentru dosarul de credit şi depunerea acestuia. Există şi situaţii în care aprobarea poate dura mai mult în funcţie de elementele de siguranţă ale cardului.

După aprobare, mai sunt necesare câteva zile pentru emiterea fizică a cardului şi generarea în sistem a înregistrărilor necesare pentru utilizarea cardului. Aşadar, pentru obţinerea unui card de credit sunt necesare în total aproximativ 10 – 15 zile.