Senatorul Siminica Mirea: ”Nu s-a făcut NIMIC pentru ca România să se alăture procesului de fabricare a vaccinului împotriva COVID-19”

1
281

Senatorul de Olt Siminica Mirea trage un semnal de alarga privind starea în care a ajuns Institutul Cantacuzino. Institutul a împlinit 100 de ani de existenţă, dar nu s-a făcut NIMIC pentru ca România să se alăture procesului de fabricare a vaccinului împotriva COVID-19, în ciuda invitaţiei adresate de către Comisia Europeană:
”Este inadmisibil ca actuala guvernare să considere “fundamental” rolul acestui institut, când în prezent, România nu contribuie şi nu este implicată în producţia serului sau a vreuneia din componentele sale. Nici măcar a recipientelor de stocare, a etichetelor, capacelor ori a cutiilor.
Astfel, în lipsa implicării şi a sprijinului acordat Institutului Cantacuzino, România va asigura DOAR depozitarea. Aceasta reprezintă rezoluţia actualei guvernări despre modul în care securitatea medicală a ţării poate fi asigurată.
Aşadar, concluzia este una extrem de alarmantă: în ceea ce priveşte Institutul Cantacuzino, în ultimul an şi jumătate de când guvernele de dreapta conduc ţara, nu s-a schimbat NIMIC. Iar cum actuala guvernare n-a reuşit să faciliteze integrarea vreuneia dintre fabricile din România în procesul de producţie europeană a vaccinului împotriva COVID, este lesne de înţeles că institutul nu poate să mai producă vreun vaccin în această guvernare, atâta timp cât sprijinul lipseşte cu desăvârşire.” a declarat social-democratul.

1 COMENTARIU

  1. Tu esti atat de proasta incat nu-ti imaginez cum se fabrica aspirina , dar visezi la tehnologii asociate ingineriei genetice. Hai sictir, tzatzo!

Comentariile sunt închise.