Șoferi din Olt, băuţi la volan

0
261

În weekendul trecut, mai mulți șoferi din Olt fost depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau sub influența alcoolului.
Astfel, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Corabia au depistat pe Drumul Comunal 124 un bărbat, de 52 de ani, din orașul Corabia, în timp ce conducea un autoturism prezentând o concentrație de 1,02 mg/ Litru alcool pur în aerul expirat.
Pe raza comunei Pârșcoveni, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Balș au depistat un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ștefan Pîrșcoveanu sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 1,05 mg/Litru alcool pur în aerul expirat.

La data de 27 februarie 2021, în jurul orei 23, polițiștii au depistat pe strada Piteștiului, din comuna Tufeni, un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest și a rezultat concentrație de 1,34 mg/Litru alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, polițiștii Biroului Rutier Slatina au depistat pe strada Prof. Theodor Burcă, din municipiul Slatina, un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,99 mg/Litru alcool pur în aerul expirat.

În aceste cazuri, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Potcoava au depistat pe strada Dorobanți, din comuna Tufeni, un bărbat, în vârstă de 25 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 1,53 mg/L alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a refuzat deplasarea la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate probe biologice.

Polițiștii au fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

La data de 28 februarie 2021, polițiștii din carul Poliției Orașului Corabia au depistat pe raza comunei Rusănești, un bărbat, de 42 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un moped neînmatriculat. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest și a rezultat o concentrație de 0,65 mg/Litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.