Polițistul oltean Dorobanțu Dumitru, salvatorul unui bărbat căzut în Lacul Noua

0
770

În weekend-ul acesta, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 4 Poliție au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că, o persoană de sex masculin, în încercarea de a traversa Lacul Noua din municipiul Brașov pe gheața formată deasupra acestuia, ar fi căzut în apă, nereușind să ajungă la mal.
La fața locului s-a deplasat, de îndată, un echipaj de poliție, format din agent principal de poliție Dorobanțu Dumitru, în vârstă de 27 ani șI originar din localitatea olteana Milcov din Vale, și agent de poliție Darie Ciprian, în vârstă de 34 ani, ambii din cadrul Secției 4 Poliție Brașov, ocazie cu care au procedat la derularea activităților de scoatere a persoanei din lac.
Polițiștii, cu ajutorul unor sănii solicitate cetățenilor aflați în proximitatea lacului, au încercat să creeze o punte pentru a ajunge la persoana în cauză, sub greutatea acestora, gheața rupându-se.
Nefiind descurajați de acest incident, polițiștii au continuat să meargă prin apă, până au ajuns la bărbat, reușind să-l scoată deasupra gheții, unde, prin intermediul sănilor au transportat persoana la echipajul medical sosit la fața locului.
Bărbatul, în vârstă de 52 ani, a fost preluat, stabilizat și transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Polițistul Dorobanțu Dumitru, în vârstă de 27 ani, originar din localitatea Milcov din Vale își desfășoară activitatea în cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 4 Poliție Brașov, fiind absolvent al Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina, promoția 2018.