Un medic din Balș, intervenție chirurgicală inedită

0
1244

Medicul ortoped Ion Grămăticu, de loc din orașul Balș, a făcut parte din echipa de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia care a operat o pacientă de numai șapte ani ce era infectată cu virusul SARS-COV2.

Intervenția a fost o provocare pentru echipa medicală, cazul fiind prezentat de reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slobozia

„În sfera diversificării serviciilor medicale se încadrează și un caz ce a reprezentat o provocare, și anume operația prin care a trecut o pacientă de numai 7 ani cu fractura părții distale a humerusului (osul brațului), infectată totodată cu SARS-CoV-2. Pe lângă dificultatea intervenției chirurgicale, corpul medical alcătuit din Dr. Adrian Pârvan (ortoped pediatru), Dr. Ion Grămăticu (ortoped) și Dr. Jamil Aldabsheh (anestezist) au fost nevoiți să facă față și disconfortului dat de echipamentul medical de protecție împotriva COVID-19. Nu în ultimul rând, un aspect extrem de important a reprezentat-o comunicarea cu un copil speriat pentru care personalul în echipament de protecție arată, în cel mai bun caz, aidoma unor cosmonauți. Comunicarea devine, astfel, esențială în liniștirea micuței paciente și a aparținătorilor”, au transmis reprezentanții spitalului din Slobozia.

Evoluția fetiței a fost una favorabilă, fiind externată cu bine.

Ortopedul Ion Grămăticu a lucrat și la Spitalul Județean de Urgență Slatina aproximativ un an, însă a plecat după un scandal izbucnit pe Secția de Ortopedie.